Benodigdheden
- 2 koekenpannen
Ingrediënten
Gebakken zeebaars
- 1 el olijfolie
- 400 g zeebaarsfilet
- ½ tl zeezout
- ¼ tl zwarte peper versgemalen
Gebakken witlof
- 1 el boter
- 350 g witlof overlangs in kwarten
Ajvar-harissa-mayo
- 2 el ajvar
- 1 tl harissa
- 2 el mayonaise
- 1 tl citroensap
Garnering
- 5 g bladpeterselie fijngesneden
Instructies
- Snijd de witlof zoals hierboven beschreven
- Dep de vis rondom droog en bestrooi de filets met zout en peper
- Meng de ingrediënten voor de ajvar-harissa-mayonaise. Verdun het met een klein beetje water, zodat het makkelijk van een eetlepel afloopt
- Je kunt de witlof en de vis tegelijkertijd bereiden
Gebakken witlof
- Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur
- Leg de witlofkwarten met één van de twee platten kanten in de hete boter en bak ze 2 minuten
- Draai ze vervolgens om op hun andere platte kant en bak ze weer 2 minuten
Gebakken zeebaars
- Dep de vis nog een keer na en laat de olie goed heet worden in de koekenpan
- Bak de filets 2 minuten op middelhoog vuur
- Keer ze om met een spatel met een scherpe rand en bak ze nog 2 minuten
Serveren
- Verdeel de gebakken witlof over de borden
- Leg de zeebaarsfilets erbij
- Druppel de dunne mayonaise in cirkels over vis en witlof
- Strooi de peterselie erover en eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie of per persoon
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.