Leefstijl als Medicijn Blog

Leefstijlberichten

Koen Lim Hoogste tijd voor een reset

Ons menselijk genetisch materiaal en de manier waarop ons lichaam en geest werken, is in de basis nog hetzelfde als duizenden jaren geleden. Het selectiemechanisme van miljoenen jaren heeft ervoor gezorgd dat de mensen die het best zijn aangepast op het overleven in de natuur overblijven. In het licht van de evolutie is onze omgeving in zeer korte tijd radicaal veranderd. Zaken als kunstlicht, transportmiddelen, gekweekt en bewerkt eten, grote bedrijven en onze manier van werken zijn pas van de laatste 150 jaar. De biologie van de mens is niet aangepast aan het moderne leven met een 24 uurs economie, gemaksvoeding, snelle mobiliteit, langdurige stress en bijvoorbeeld pensionering. Problemen konden niet uitblijven. Nieuwe chronische ziekten

Lees meer

Mijn droom een leefstijlcentrum

Ik heb een droom. Een leefstijlcentrum waar mensen met ziekten zoals diabetes type 2 en obesitas maar ook mensen met depressies en burnouts kunnen leren hoe ze met behulp van leefstijl hun ziekte om kun keren. Waar ze na enkele weken weer vol energie klaar zijn om zelf weer de regie over hun eigen leven te voeren.

Lees meer

Leefstijlbehandeling komt in basispakket

De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), een behandeling voor mensen met overgewicht en obesitas waarbij aandacht is voor voeding en leefstijl, komt per 2019 in het basispakket. Dit kondigde Hetty Dokter, beleidsadviseur op het ministerie van VWS, aan tijdens het recente VGZ-zorgdebat ‘Leefstijl als medicijn’.

Lees meer

Het beste dieet – Real Food

Het beste dieet? Wanneer je start met real food sla je een grote slag, de rest is finetunen en maatwerk. Maatwerk om gezondheid te bereiken en te behouden.
Real food, Primal, Paleo, Oervoeding (al dan niet koolhydraat beperkt/low-carb/ketogeen) allemaal methoden die in basis uitgaan van pure onbewerkte voeding. Denk aan groenten, fruit, vlees, vis, schaal en Schelpdieren, gevogelte, eieren, zuivel (uit rauwe melk), noten, zaden pitten, vetten. Alles liefst van biologische herkomst en voor dierlijke producten aandacht voor het dierenwelzijn en de voeding van het dier. Vis niet gekweekt maar wild gevangen. Als je kiest voor puur eten zonder snellen koolhydraten en toegevoegde suikers  dan heb je de eerste grote klapper binnen. Alles wat daarna komt is finetunen en detail. Dit is waar het maatwerk begint.

Lees meer

Harrie Willems voeding en yoga

In 2001 was mijn constitutie 93 kg 26 % vet buikomvang 94 op een leeftijd van 50 jaar. Ondanks dat ik actief leven had met veel sport ging het flink bergaf met mijn fitheid / gezondheid. Bloedneuzen, huidirritaties, eczeem, pollen allergie, vaak griep, chronische ontstekingen aan pezen en gebit, kortademig en last van stress. Veel slaap aanvallen overdag. Om 5 lessen per dag te kunnen geven moest ik 2 keer per dag extra slaap inplannen. Anders haalde ik het niet.
Met LCHF en Ashtanga yoga naar volledig herstel.
Met als gevolg dat ik nu 10 jaar al geen enkel medisch middel hulpmiddel, pil of drankje meer nodig heb. Geen enkele aandoening, weerbaarder en energieker voel op alle fronten. Fit genoeg om een docentenopleiding Ashtanga Yoga te gaan volgen en deze heb ik deze op 64 jarige leeftijd afgerond.

Lees meer

Vraag het de deskundigen

Deze site is opgezet om de lezers te informeren over welke invloed je leefstijl kan hebben op je gezondheid, welzijn en vitaliteit. Onze insteek is daarbij jullie een breed spectrum van mogelijke leefstijl-interventies voor te leggen. Hiervoor zullen we de visie van...

Lees meer

Beweging zuil 2

Beweging    We weten allemaal dat het goed voor ons is. Dat het bijdraagt aan een gezonde leefstijl en bij behorend gewicht. Gek genoeg denkt bij navraag bijna iedereen voldoende te bewegen maar in de praktijk blijkt maar 45% van de Nederlandse bevolking dit...

Lees meer

Pin It on Pinterest