Reset Diabetes. In 12 dagen minder medicijnen betere bloedwaarden en meer energie.

Uitnodiging deelname aan intensief leefstijlprogramma voor diabetes type 2.

Reset Diabetes. In 12 dagen minder medicijnen betere bloedwaarden en meer energie.

Schrijf nu in voor de Reset voor diabetes type 2 patiënten in juni 2018

 • Een zeer effectief programma van Wim Tilburgs, Diabetesgezond en De Gezonde Zaak
 • Groep van maximaal 12 deelnemers
 • 2x 5 dagen met eten en overnachting in Gasthuis Pur Sang in de Betuwe
 • Onder deskundige medische begeleiding van arts en diabetesverpleegkundige

Coaching door ervaringsdeskundige Wim Tilburgs, een psycholoog en een fysiotherapeut

De zorgverzekeraar heeft helaas nog geen vergoeding voor deelname aan dit programma. De organisatoren hebben geen winstoogmerk en hebben hun best gedaan om de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden.

De eigen bijdrage voor deelname is euro 1950,- voor 2x 5 dagen 2 terugkom dagen en 1 jaar online ondersteuning.

Dit is inclusief

 • overnachtingen
 • eten
 • medische begeleiding door arts
 • coaching
 • begeleiding door psycholoog
 • begeleiding door fysiotherapeut
 • terugkombijeenkomst
 • online coaching na afloop.

Het verhaal van Wim Tilburgs.

Ik woog 125 kilo en was zwaar diabeet, een burn-out en depressies.

Ik kwam erachter dat deze situatie veroorzaakt werd door mijn leefstijl maar dat ik door mijn leefstijl op de juiste manier aan te passen deze ook kon inzetten als medicijn. Het concept leefstijl als medicijn was zeer effectief.

Ik heb door mijn bevindingen besloten dat iedereen moet weten welke enorme positieve effecten andere voeding en leefstijl op je gezondheid en eventueel bestaande ziektes kan hebben. Ik besloot om deze website te beginnen, lezingen te geven en mensen actief te begeleiden. Hierop kreeg ik vele positieve reacties.
Het lukte om een aantal diabetes type 2 patiënten binnen enkele weken van de insuline en diabetes medicijnen af te helpen en de bloed glucose waarden te normaliseren.  

De ontbrekende schakels, een getest protocol en duurzame gedragsverandering

Maar ik was nog niet tevreden. Ik kon 1 op 1 coachen, dat werkte, maar ik wilde meer mensen helpen.
Daarnaast zag ik dat het op langere termijn volhouden van een andere leefstijl lastig is en dat sommige mensen weer terugzakken naar hun oude eetgedrag.
Dus ik ging op zoek naar een systeem, een bewezen aanpak die werkt en schaalbaar is en een manier om voor lange termijn, liefst blijvend gedrag en leefstijl te veranderen.
Zo kwam ik in contact met Koen Lim van diabetesgezond.com.
Koen heeft geneeskunde gestudeerd en is ruim 15 jaar adviseur van artsen, zorginstellingen, zorgverzekeraars en overheidsorganisaties over de organisatie van de zorg.
Hij had al in 2013 een wetenschappelijk onderbouwd protocol opgesteld om de symptomen van diabetes type 2 om te keren door leefstijlaanpassing en dit op internet gepubliceerd.
Door volgen van het protocol en dagelijks registreren van effect van gebruik van insuline en geneesmiddelen, voeding en beweging of de eigen glucosewaarden bleken vele diabetes patiënten in staat om diabetes en afhankelijkheid van insuline en geneesmiddelen om te keren.

Koen bracht mij ook in contact met Geert-Jan van der Sangen, directeur van De Gezonde Zaak. De Gezonde Zaak heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het bereiken van duurzame gedragsverandering door intensieve meerdaagse programma’s met overnachting en begeleiding van een team van artsen, psychologen en fysiotherapeuten. Deze programma’s vinden plaats in het prachtige Gasthuis Pur Sang in de Betuwe. Het Gasthuis is speciaal voor dit doel ingericht met spreekkamers, ruimtes voor groepsbijeenkomsten, keukens voor kookworkshops, ruimtes voor beweeg en oefenprogramma’s en een welnessgedeelte voor ontspanning.
Zowel Geert-Jan als Koen willen belangeloos mijn initiatief ondersteunen en gezamenlijk hebben wij een 2x 5 daags programma opgesteld voor een reset van diabetes type 2, gebaseerd op mijn ervaringen, het protocol van Koen Lim en op de programma’s van De Gezonde Zaak.

Het programma

Doelstelling:

 • Omkeren van diabetes type 2 door duurzame aanpassing in levensstijl.
 • Verminderen of beëindigen afhankelijkheid van insuline en andere geneesmiddelen
 • Normaliseren bloedsuikergehalte – stoppen of omkeren complicaties van diabetes type 2
 • Gewichtsvermindering

Wat leer je?

 • Wat is de oorzaak van diabetes type 2? (Niet een hoog bloedglucose gehalte)
 • Individuele verschillen in reactie op voeding en beweging
 • Voeding en herstellen van diabetes type 2 (Wat wel, wat niet eten, geen calorieën tellen)
 • Eetpatroon en herstellen van diabetes type 2 (hoe vaak en tijdstip van eten en periodiek vasten)
 • Hoe bewegen voor een maximale verhoging van de insuline gevoeligheid
 • Maatwerk, meten en optimaliseren
 • Hoe je leefstijl blijvend te veranderen

Wat doen we

 • Kennismaken groep
 • Individuele doelstellingen programma bepalen
 • Gezonde maaltijden, kookworkshops
 • Aandachtstraining
 • Samen bewegen, Tai Chi, Wandelen
 • Meten en bespreken resultaten
 • Partner-huisgenoten bijeenkomst
 • Hoe steun je elkaar bij het halen van de doelstellingen
 • Samen ontspannen, genieten en plezier hebben!

Daarnaast zullen alle deelnemers voorzien worden van een FreeStyle Libre continu glucosescanner waardoor we dus continu je glucose waardes kunnen scannen. Hierdoor kan de arts die het programma begeleidt meteen je medicatie bijstellen. Daarnaast kunnen we dan ook jou persoonlijke maaltijdplan aanpassen aan de mate waarop jou suikerwaardes reageren op voeding.

Datum en plaats

Het programma bestaat uit 2 delen:

 • Vrijdag 1 juni 10.00 uur t/m dinsdag 5 juni 17.00 uur
 • Vrijdag 22 juni 10.00 uur t/m dinsdag 26 juni 17.00 uur
 • De terugkombijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers afgesproken
 • Locatie: Gasthuis Pur Sang, Pluimenburgsestraat 19, 6669 AA Dodewaard

Wie kunnen meedoen?

 • Diabetes type 2 patiënten
 • Leeftijd tussen 18 en 70
 • < 10 jaar diabetes
 • BMI >25
 • Motivatie om leefstijl aan te passen
 • Mobiel, in staat tot uitvoeren oefenprogramma’s
 • Geen overige (chronische) aandoeningen
 • Geen zwangerschap
 • Geen eetstoornis

Wil je binnen een korte tijd blijvend af van je diabetes, je insuline en je medicijnen en je net als ik fitter voelen dan toen je 20 jaar jonger was? Schrijf je dan in.

Ervaringen

Met het leefstijlprogramma van hoe wordt ik 100 binnen 3 dagen van mijn insuline af.

Ik ben ook nog eens 35 kilo afgevallen en mijn vrouw staat achter me en doet mee en die is ook 20 kilo afgevallen.

Ik voelde me enorm gesteund door de medische begeleiding maar vooral ook omdat we als groep elkaar enorm motiveerden. 

De toekomst zie ik heel erg zonnig in. Het gaat echt geweldig. Ik voel me super. Het is toch heerlijk als mensen tegen je zeggen "John wat zie je er goed uit."

John van der Heiden

Deelnemer programma, Hoe wordt ik 100 William Cortvriendt

Diabetes Reset is een prachtig initiatief van een rolmodel om lotgenoten te inspireren ook hun manier van leven aan te passen voor optimale gezondheid. We werken nu al geruime tijd samen aan de medische en maatschappelijke veranderingen die daarvoor nodig zijn. Ik denk dat het Diabetes Reset initiatief bij uitstek past in die veranderingen.

Professor Hanno Pijl

Hoogleraar diabetologie, Leids Universitair Medisch Centrum

Beste Wim,

ik heb je methode gevolgd, behalve het feit dat we beiden veteraan zijn hadden we ook ons gewicht en de diabetes als overeenkomsten.

Ik ben ook aan de gang gegaan volgens jou methode. Ik woog 106 kilo, gebruikte 3 keer daags metformine en ik sliep onrustig door het snurken. s'Morgens als ik wakker werd voelde ik me niet fit en kon met moeite mijn schoenen aantrekken... Tijd voor actie dus.

Ik ben in 3 maanden 20 kilo afgevallen, suiker is geminimaliseerd en ik heb weer veel energie. 

Ron Visser

Wat zeggen de deskundigen

Diabetes Reset is een prachtig initiatief van een rolmodel om lotgenoten te inspireren ook hun manier van leven aan te passen voor optimale gezondheid. We werken nu al geruime tijd samen aan de medische en maatschappelijke veranderingen die daarvoor nodig zijn. Ik denk dat het Diabetes Reset initiatief bij uitstek past in die veranderingen.

Professor Hanno Pijl

Hoogleraar diabetologie, Leids Universitair Medisch Centrum

Ik schrijf u deze brief om uw project “Diabetes Reset” te ondersteunen. Al geruime tijd heb ik contact met u en werken wij samen aan de implementatie van een leefstijl als medicijn therapie in de Nederlandse gezondheidszorg. Uw website “Je Leefstijl als Medicijn” is een belangrijk communicatie kanaal en bron van informatie en inspiratie voor iedereen in Nederland door zijn/haar eigen leefstijl aan te passen.

Dr. Ir. Ben van Ommen

Principal Scientist Systeem Biologie & Leefstijl als Medicijn, TNO

Heb je interesse om mee te doen vul dan onderstaand formulier in. Bellen of mailen kan ook. Mijn naam is Wim Tilburgs ik ben de contactpersoon voor dit programma en ik zal ook tijdens het programma continu aanwezig zijn.

Mijn telefoonnummer is 06 42 44 22 25 en mijn email is wim3025@hotmail.com

Inschrijving voor de diabetes reset is niet meer mogelijk. Er is inmiddels ook een besloten Facebook groep opgericht voor mensen die ondersteuning willen bij het omkeren van diabetes met leefstijl als medicijn. Via de groep blijft u ook op de hoogte wanneer er weer nieuwe resets zullen starten.

De diabetes reset zal plaatsvinden in:

Gasthuis Pur Sang
Pluimenburgsestraat 19
6669 AA Dodewaard
Gelderland

Contactpersoon
Wim Tilburgs
06 42 44 22 25
e-mail wim3025@hotmail.com

Deze video geeft een impressie van Gasthuis Pur Sang waar de diabetes reset weken worden georganiseerd.

Hoe word ik 100 deelnemer John van der Heiden

Onderzoek toont aan dat mensen met overgewicht 3 keer zoveel kans hebben te overlijden vanwege een welvaartsziekte zoals diabetes, hart- en vaatziektes, infecties, kanker en zelfs dementie. John van der Heiden deelnemer TV serie hoe wordt ik 100 35 kilo afgevallen geen diabetes meer en gestopt met 13 soorten medicatie. In deze video doet John zijn verhaal.

Share This