Monique Koffeman, 57 jaar,

getrouwd met Cornelis, 64 jaar,

samen 3 geweldige zoons

en…beide diabetespatiënt

 

Ruim 20 jaar geleden kwam Cornelis thuis van zijn werk. Hij zat daar bij de vrijwillige brandweer en had de uitslag van de medische keuring gekregen.

Zijn suikerwaarde was 28!

Gelijk werd er een afspraak met de huisarts gemaakt. De eerste tijd pillen geslikt, maar al snel moest hij overstappen op het spuiten van insuline.

Negen jaar daarna waren wij op wintersport. ’s Nachts werd ik steeds wakker van de dorst. Terwijl ik toch aardig sportief ben, ging overdag het skiën voor geen meter. Ik had gewoon geen energie. Na de vakantie direct naar de huisarts gegaan en je raadt het al: ook ik had diabetes type 2. Maar ja, dat was erfelijk. Mijn vader was ook zwaar suikerpatiënt. Maar waarom had ik het dan wel en mijn zus niet? Ik leefde toch altijd gezond, was vanaf mijn 11e vegetariër, rookte niet, dronk geen alcohol en was altijd bezig met sporten. Het antwoord van de arts was dat als ik dat niet had gedaan ik al tien jaar eerder deze ziekte had gekregen. Dus ook ik naar huis met pillen. Om deze tegenslagen te verbergen zei ik weleens uit de gein tegen onze neven en nichten: “Wij hebben weinig geld, maar zijn wel jullie suikeroom en suikertante.

Elk half jaar hadden Cornelis en ik controle bij de diabetesverpleegkundige. En elk half jaar gingen wij weer teleurgesteld naar huis. Eenheden insuline en pillen weer verhoogd… Totdat het moment kwam dat ook ik insuline moest gaan spuiten. Je moet weten dat ik doodsbang ben voor naalden! Dat gaat niet gebeuren, dacht ik en ging mij verdiepen in andere methodes. Al gauw kwam ik op het boek “de Voedselzandloper” van Kris Verburgh. Wij gingen koolhydraatarm eten. Beide vielen wij een paar kilo af en de eenheden insuline en de pillen werden iets minder. s ‘Morgens namen wij heerlijke havermout met vruchten en sojamelk, om 11 uur een banaan, lichte lunch, om 5 uur een appeltje en als diner gezonde groenten,  geen pasta of aardappels. Wij voelden ons zeker fitter, maar ondanks dit alles bleven onze suikerwaardes te hoog. Tijdens mijn werk bij IvPG kwam ik in gesprek met een collega en arts Prem Heera. Hij vertelde mij over de site “Diabetes Reset met Je Leefstijl als Medicijn”.

Sinds twee maanden zijn wij nu ook onze leefstijl aan het veranderen op de manier zoals Wim Tilburgs het duidelijk maakt op deze site. Wij eten maximaal 50 koolhydraten per dag, veel volle producten en geen producten meer die suikers bevatten. Binnen deze twee maanden is de hoeveelheid insuline die Cornelis spuit afgenomen van 72 eenheden naar soms 14 per dag, soms hoeft hij niet te spuiten. Mijn cholesterol was van jongs aan veel te hoog. Nu eet ik allemaal volle producten en is mijn cholesterol enorm gedaald. Beide zijn wij 8 kilo afgevallen. Daarnaast ben ik afgelopen woensdag op controle bij de diabetesverpleegkundige “medicatievrij” verklaard! En dat binnen 8 weken.

Wij voelen ons heerlijk fit, sporten veel en eten ook veel. Maar dan wel de dingen die echt gezond voor ons zijn. Daarom willen wij heel graag uitdragen wat anders eten voor ons betekent en heeft gedaan. Dit is de reden dat ik mij heb opgegeven als Leefstijl Als Medicijn coach en nog veel meer wil leren over voeding en gezondheid om zo ook anderen te helpen.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels ruim 500 leden van deze groep toepassen. We baseren ons hierbij op de Bantingmethode. Leden kunnen dit dieet onderdeel maken van hun leefstijl.

 

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn: Persoonlijke ervaringen en achtergronden

Gezonde Leefstijl weken in Frankrijk

Leefstijl Reset Weken in een prachtige verbouwde watermolen in Badassat Frankrijk. Ervaar in deze week de kracht van Je Leefstijl Als Medicijn.

Dirk van Giel keert zijn diabetes om

Ik ben 31 kilo afgevallen en mijn HbA1C is naar 5,7% gezakt. medicijnen zoals insuline, metformine en statines heb ik niet meer nodig zegt Dirk van Giel.

Van honger naar diabetes

Hanno Pijl, Wim Tilburgs en Eline Lescher geven voorlichting over de invloed van onze genen en leefomgeving op de ontstaanswijze van diabetes. Wat doet onze maatschappij aan deze trend in het aantal diabetespatiënten? Sluit dit wel aan op de behoefte van de maatschappij? Deze, en andere vragen worden hier beantwoord.

Diabetes type 2 genezen Ben van Ommen TNO

Nederland telt miljoenen chronische patiënten waaronder één miljoen type 2 diabeten. Volgens onderzoeker Ben van Ommen kan een groot deel van deze patiënten binnenkort stoppen met medicatie om toch te genezen. Ben van Ommen is systeem-bioloog en hoofdonderzoeker Leefstijl als Medicijn bij onderzoeksinstituut TNO

Diabetes Type 2 Goed genezen door anders te eten en meer te bewegen

Het aantal mensen met diabetes type 2 groeit explosief. Nu krijgen patiënten vooral medicijnen, maar er bestaat een beter alternatief: een andere leefstijl. Veel mensen kunnen goed genezen door anders te eten en meer te bewegen en daardoor minder kosten en vooral veel gezondheidswinst zegt TNO en het LUMC

Genezen van diabetes type 2 – TNO en het LUMC

Om diabetes te genezen, moeten we niet langer ziekteverschijnselen controleren door symptomen te onderdrukken, maar gedrag en eigen regie beïnvloeden. We moeten leefstijl geneeskunde ontwikkelen met interventies gericht op voeding, beweging, stress, slaap en gericht op duurzame gedragsverandering. Aldus TNO en het LUMC

Het voedingsadvies voor mensen die diabetes type 2 om willen keren.

Het voedingsadvies dat wij in onze Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn geven is mede gebaseerd op het boek Koolhydraatarm, Suikervrij, vetrijk. Mede geschreven door de Zuid-Afrikaanse Professor Tim Noakes.

Tim Noakes is emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en ontving een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De methode die hij toepast noemt hij dan het Banting Dieet. Bij de stichting zijn dan ook gecertificeerde Bantingcoaches aangesloten.

Het ketogeen dieet

Het ketogeen dieet is in 1920 ontwikkeld als interventie voor mensen met epilepsie. Wanneer er sprake is van hardnekkige aanvallen, kan dit dieet ingezet worden om de epilepsie onder controle te houden. Maar het dieet wordt steeds populairder. Naar mate de jaren verstrijken wordt duidelijk dat het dieet ook voor andere ziekten ingezet kan worden. Maar wat is het ketogene dieet nou precies? En wat kan het voor jou betekenen? Lees het artikel voor het antwoord.

Ketogeen dieet pakket

Omdat we veel vraag kregen over het meten van ketonen en glucose in het bloed hebben we in overleg met diabetescentrale.nl deze aanbieding van onder andere een meter met strips.

Aanbieding startpakket met ketonenstrips.

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Psoriasis en Leefstijl

Besloten Facebook groep voor mensen met psoriasis en/of artritis psoriatica die met leefstijlaanpassingen hun klachten willen verminderen

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

 

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

 

Berichten van onze Facebook pagina

Facebook Berichten

2 dag geleden

Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Dat lijkt me echt wel interessant.

Dokters van Morgen
Een niet goed functionerend immuunsysteem kan allergieën, MS of zelfs kanker veroorzaken. Maar kun je het ook resetten, zodat je jezelf weer beter kunt maken? Vanavond om 21.25 uur, NPO 1!
... Toon meerToon minder

 

Opmerking plaatsen op Facebook

Meer op de T cellen

Doelen ze hier op die stamcelbehandeling hsct?

Nutrisclerosis hsct getting more media coverage in holland. They are not covering terry wahls or paleoboss lady Such a shame.

Toon meer .....

Share This