Mijn naam is Jacqui van Kemenade

Sinds bijna 20 jaar ben ik huisarts. Na omzwervingen in Australië en Nieuw Zeeland  ben ik nu al meer dan 15 jaar werkzaam  in Breda. Ik heb me gespecialiseerd in Voeding en Leefstijl en sinds kort ben ik ook Kaderhuisarts Diabetes. (een extra twee-jarige diabetes opleiding)

In de dagelijkse praktijk merk ik hoe moeilijk het is om de chronische patiënt te adviseren en bij te staan. Mensen met een aandoening van hart of vaten, met diabetes, met een vorm van kanker, of bijvoorbeeld met spastische darm hebben meer tijd en aandacht nodig en vaak lukt dit niet in de huidige manier van praktijkvoering. Als voedingshuisarts en kaderhuisarts diabetes wil ik de zoekende patiënt adviseren over zijn gezondheid en ziekte en hoe je met voeding en leefstijl alleen al veel kan bereiken. Het goede nieuws is : met voeding en leefstijl aanpassing kunnen mensen met Type 2 Diabetes vaak hun medicatie een heel stuk afbouwen en soms zelfs stoppen.  

Ik ga ervoor! U ook? 

Jacqui van Kemenade 
Huisarts en Kaderarts Diabetes
 

MIJN BOODSCHAP

Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van datgene wat we eten, wat we inademen, hoe we bewegen of niet bewegen invloed heeft op onze gezondheid. Als huisarts gespecialiseerd in Voeding en Leefstijl hoop ik mijn cliënten te kunnen begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Dit wil ik doen in samenwerking met de eigen huisarts en alle andere betrokken zorg professionals. 

Gezonde voeding en leefstijl vormen een krachtige basis van ons bestaan!

Meer artikelen geschreven door Jacqui van Kemenade

Voor een overzicht van alle artikelen ga dan naar ons Leefstijl als Medicijn blog.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels bijna 1.000 leden van deze groep toepassen.

 

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Psoriasis en Leefstijl

Besloten Facebook groep voor mensen met psoriasis en/of artritis psoriatica die met leefstijlaanpassingen hun klachten willen verminderen

IBD en Leefstijl

Besloten Facebook groep voor mensen met Inflammatoire Darmziektes (IBD) als Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn die met leefstijlaanpassingen hun klachten willen verminderen. We motiveren en steunen elkaar, delen recepten en beantwoorden vragen.

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This