Wie zijn wij?

Wij zijn een bevlogen groep mensen met (en zonder) diabetes mellitus type 2 die zelf met hun eigen gezondheid aan de slag zijn gegaan.

Wat vind je bij ons?

Via een (besloten) Facebookgroep vind je een :

  • Een gepassioneerde community die leefstijl als beste medicijn zien en zelf de regie terug willen pakken over de eigen gezondheid.
  • Advies, steun, ervaringen, informatie en hulp van lotgenoten over hoe je diabetes type 2 via leefstijl kunt verbeteren.

Het verhaal van oprichter Wim Tilburgs
In 2015 ging het niet goed met mij. Ik kampte met burn-out, PTSS, diabetes type 2, fors overgewicht en depressiviteit. Ik had geen enkele kwaliteit van leven meer en besloot op zoek te gaan naar informatie over de invloed van leefstijl op mijn gezondheid.
Al lezende kwam ik erachter dat mijn ziektebeeld werd veroorzaakt door een extreem hoog stressniveau, slaapgebrek en een verkeerd beweeg- en eetpatroon. Met de opgedane kennis van gepassioneerde wetenschappers, artsen en lotgenoten besloot ik tot een radicale omkeer van mijn dagelijkse leven.

In een paar weken tijd kon ik al mijn medicatie voor Diabetes type 2, volledig stoppen. Na 5 maanden was ik 40 kilo afgevallen.
Ik heb dit platform opgericht om anderen te adviseren, inspireren en motiveren. Jouw eigen leefstijl omkeren is wel degelijk het beste medicijn! Iedereen met diabetes type 2 is van harte welkom.
Ik heb inmiddels een fantastisch en deskundig team om mij heen verzameld en voel me gesteund door onze Raad van Advies met o.a. hoogleraar diabetologie Hanno Pijl, sportarts Hans van Kuijk, hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell en andere betrokken artsen, wetenschappers en schrijvers.

Onze pijlers

Doe mee en meld je nu gratis en vrijblijvend aan als lid van onze besloten Facebookgroep:

Diabetes Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn.

Medische supervisie

De groep is vooral een initiatief van patiënten voor patiënten die elkaar steunen. Echter dit doen we wel onder medische supervisie van huisarts en kaderarts diabetes Jacqui van Kemenade en we worden daarbij ook nog eens ondersteund door een Raad van Advies met daarin wetenschappers artsen en specialisten.

 

Jacqui van Kemenade

Jacqui van Kemenade

Secretaris en medisch adviseur, kaderhuisarts diabetes

Laurens Poelsma

Laurens Poelsma

Leefstijlarts, huisarts in opleiding

Testimonials van de deelnemers

Hieronder ziet u een aantal reacties van deelnemers van onze community. Bij sommigen ziet u de omschrijving buddy staan. Dit zijn ervaringsdeskundigen die persoonlijk hun diabetes hebben omgekeerd en naast ervaring ook nog eens extra kennis over de ziekte en de leefstjlaanpassingen hebben. Zij zijn allen zeer actief in het steunen van de community met raad en daad.

Eind 2016 kreeg ik de diagnose Diabetes Type 2: Hba1c 87,5 en nuchtere glucose 14,1. Ik had in een programma op tv gezien wat er te bereiken was met koolhydraatarm eten en meer bewegen. Daarvoor gekozen in plaats van medicijnen te gaan gebruiken en met behulp van boeken en internet alles uitgezocht wat ik nodig had.
De leefstijlverandering bleek zeer effectief, dus het was voor mij vanzelfsprekend om hier mee door te gaan. Nu, na bijna 3 jaar, heb ik al lange tijd gezonde glucosewaarden (Hba1c 35 en nuchter 6), ben ik bijna 25 kilo kwijt en voel ik me veel energieker. Een jaar geleden ontdekte ik de stichting van Wim en sindsdien ben ik lid van de facebookgroep Keer diabetes om met je Leefstijl als Medicijn. Dat is een geweldige bron van kennis, ervaring en ondersteuning en het is fijn om als ervaringsdeskundige weer anderen te kunnen helpen. Inmiddels weet ik dat het met relatief eenvoudige middelen mogelijk is om de samenleving een flink stuk gezonder te maken en ontzettend veel zorgkosten te besparen. Politiek en zorgverzekeraars zijn het aan de burgers verplicht om dit te omarmen.

Karla

Buddy

1 jaar geleden zijn mijn man en ik, beide diabeet, begonnen met een koolhydraatarme levensstijl volgens de methode van Wim Tilburgs. Gevolg: Cornelis spuit nu nog maar 18 eenheden insuline i.p.v. 72. Ik zat op 7 pillen per dag en moest insuline gaan spuiten. Ben nu medicijn vrij. Daarnaast voelen wij ons 10 jaar jonger. Kan je nagaan wat dit bespaart op ziektekosten.

Monique Koffeman

Buddy

Ook ik ben in oktober 2018 begonnen met het volgen van de leefstijl van deze groep. Mijn hba1c was 104 maar ik wilde persé geen symptoombestrijding. In mei dit jaar was mijn HbA1c 37, gebruik ik geen medicatie en ben ik zonder moeite 25 kilo afgevallen. Ook is mijn bloeddruk weer normaal en voel ik mij weer energiek en blij..
De informatie en de steun van de groep zijn voor mij erg belangrijk en ik vind het ook mooi om nu andere mensen te kunnen motiveren om hun diabetes om te keren

Monique

Buddy

Sinds oktober 2018 het roer omgegooid dmv deze op Facebook ontdekte groep: Je leefstijl als medicijn. De goede adviezen, de nuttige aanwijzingen en vooral de saamhorigheid van deze groep geven je het gevoel er niet alleen voor te staan. Wim Tilburgs houdt alle doorgegeven resultaten nauwkeurig bij en motiveert je zo dat je gesterkt wordt in het naleven van deze leefstijl. Natuurlijk is het even omschakelen. Je eigen brood bakken is ondertussen al een goede gewoonte geworden. Het resultaat is er dan ook naar, een gezond gewicht, een normaal BMI en geen pillen meer slikken. Ik ondersteun dan ook van harte deze oproep en hoop dat veel meer mensen met diabetes zich aansluiten zodat wij elkaar kunnen helpen om weer gezond te worden.

Ankie Groen

Door mijn leefstijl te veranderen en koolhydraatarm te eten hebt ik het spuiten van insuline kunnen voorkomen, sterker nog van 9 pillen naar nog maar 2. En samen met de Facebook van Wim Tilburgs en zijn leden blijft je gemotiveerd.

Bert Vermeulen

7 januari het roer omgegooid door de Facebook groep van Wim Tilburgs ,en me ingelezen te hebben samen met mijn vrouw, na 5 dagen geen insuline meer en eind mei geen medicijnen meer, en naar een gewicht van 85 kg naar 76 kg gegaan en voel me veel lekkerder.

Hans van den Eijkel

Sinds 2010 heb ik diabetes type 2. Mijn familie is erfelijk belast. In Oktober 2018 werd ik gewezen op de site je Leefstijl als medicijn. Ik heb mijn leefstijl aangepast, voeding heeft veel invloed. Mijn HbAc1 is van 60 naar 47 gegaan in 3 maanden tijd. Mijn diabetes verpleegkundige is door de info over leefstijl e.d. Ook enthousiast geworden en ondersteund mij hierin. Ook haar visie is bevestigd dat voeding veel invloed heeft. Aangezien ik een chronische darmontsteking heb is het lastig de waarde van HbAc1 verder naar beneden te krijgen, echter, deze leefstijl heeft ook goede invloed op mijn colitus ulcerosa. Ik blijf schommelen op een waarde van 47. Ik ben er van overtuigd dat de reguliere zorg zich meer kan verdiepen in deze leefstijl i.p.v. het voorschrijven van medicatie, ook is het kosten besparend. Deze stichting heeft mij zeker geholpen mijn doel te behalen. Ook het ondersteunen van elkaar en allerlei info tot recepten toe. Ik zal deze stichting iedereen aanbevelen die werkelijk wat wil doen aan het bestrijden van diabetes.
Succes en dank voor alle inzet.

Thea Jansen

Na een hoop ellende doordat ik niet tegen het voorgeschreven diabetes medicijn kon en niemand mij kon helpen, ook geen diëtist die mij voeding zoals brood ed. voorschreef en mijn suiker waarde omhoog vloog. De FB groep van Wim Tilburgs tegen gekomen. Wat een verademing! Eindelijk had ik het gevoel dat ik er zelf met behulp van deze groep iets aan kon doen. Binnen 3 maanden was ik omgekeerd en van mijn diabetes af! Vind het nog steeds schandalig dat ik zo lang heb moeten tobben onder begeleiding van de reguliere geneeskunde. Ben anderhalf jaar doodziek geweest van de medicatie… En zo blij met deze groep! Die biedt je echt de hulp die je nodig hebt. Iedereen met diabetes type 2 zou hiernaartoe doorgestuurd moeten worden want daar heb je pas echt wat aan.

Amalia

Augustus 2018. Terug van een reis door Noorwegen . Niet fit. Bij de huisarts bleek, bloeddruk huizen hoog , bloedsuiker 8.1 mmol. Tevens veel te hoog gewicht. Obesitas. De huisarts merkte op als ik zo doorging, zou ik m'n kleinkinderen niet meer zien opgroeien. En als ik na 3 maand nog zulke hoge waardes had ik dan officieel als diabeet zou worden bestempeld. Dit wilde ik beslist niet. Ik ben koolhydraat arm gaan eten en meer gaan bewegen. Resultaat: bloedsuiker 6.0. Hba1c 34. Mijn gewicht is met 28 kg afgenomen. Ik ben er nog niet, maar inmiddels is mijn bloeddruk ook weer normaal. Dit allemaal door de stichting Je leefstijl als medicijn. Deze stichting doet dit belangeloos en kan nog veel meer doen als ze ondersteuning krijgt van regeringswege . Dit levert gezondheid en dus geld op.

Johan Brongers

Ik heb DB Type2.
Vorig jaar oktober was mijn Hba1c 85. Meer medicatie en bijna aan de insuline.
Strenger op de koolhydraten gaan letten niet ketogeen, wel laag. Meer krachhtrainingsoefeningen en bewust ontspannen via o.a. ademhalingsoefeningen. Hba1c was in 4 mnd tijd gezakt naar 54. De dosering medicijnen is gehalveerd. Ik ga door met deze leefstijl.

Marijke van Mourik

Voorjaar 2013 kreeg ik de diagnose diabetes mellitus 2. Op dokters voorschrift metformine en simvastatine gaan slikken. Ik wilde toen beginnen met sporten om mijn conditie te verbeteren maar had totaal geen energie. Voorjaar 2015 las ik een artikel van diëtiste Conny Hoek. Zij adviseerde dm2 patiënten om koolhydraat beperkt te gaan eten en meer goede vetten en eiwitten te eten. Daar ben ik begin juli 2015 mee begonnen en prompt 2 dagen later kon ik al stoppen met de medicijnen! Binnen de kortste keren kreeg ik meer energie en viel ik zonder moeite van 76 kg af naar 70 kg. Dat ik nu ruim 4 jaar later nog steeds geen medicijnen gebruik zegt genoeg. Mede door de “Stichting je leefstijl als medicijn” ben ik gestimuleerd om naar de sportschool te gaan. Inmiddels ben ik op mijn 70ste levensjaar in een veel betere conditie dan op mijn 63ste! Misschien moet ik wel zeggen dat ik dankzij mijn dm2 veel gezonder ben geworden. In ieder geval heeft het mij doen beseffen dat voeding vaak de sleutel is tot gezondheid.

Ab Bosman

Ik ben nu diabetes af na ruim 20 jaar en ook geen last meer van jicht waar ik ruim 30 jaar tabletten voor had. Ook kan ik nu met een gerust hart vis eten en heb veel minder last van mijn gewrichten.

Lambert

Ik heb van alles geprobeerd om diabetes de baas te worden; maagverkleining, een diabetesgroep in het ziekenhuis. Maar het werkte niet. door deze groep heb ik zoveel informatie gekregen. Ook het enthousiasme van iedereen hebben mij enorm geholpen. Nu kan ik zeggen dat ik mijn diabetes omgekeerd heb en gebruik ik geen medicijnen meer

Elly

Ik heb al 30 jaar diabetes type 2 . Sinds ik in april lid geworden ben van de Facebook groep Diabetes Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn hoef ik geen insuline meer te gebruiken . Hulde aan Wim Tilburgs voor zijn enorme inzet om dit alles te bewerkstelligen .

Joke Hofman

Het begin van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, heeft sinds 2015 zijn diagnoses diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in om andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen te ondersteunen. De stichting heeft als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening met 100.000 te verminderen. Hier is hij te beluisteren in een uitzending van Radio EenVandaag, samen met prof. dr. Hanno Pijl van het LUMC en dr. ir. Ben van Ommen van TNO – twee grondleggers van leefstijlgeneeskunde in Nederland. 

Radio eenvandaag Hanno Pijl en Ben van Ommen Leefstijl Als Medicijn

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Doe een gift
Contact opnemen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest