Wie zijn wij?

Wij zijn een bevlogen groep mensen met (en zonder) diabetes mellitus type 2 die zelf met hun eigen gezondheid aan de slag zijn gegaan.

Wat vind je bij ons?

Via een (besloten) Facebookgroep vind je een :

  • Een gepassioneerde community die leefstijl als beste medicijn zien en zelf de regie terug willen pakken over de eigen gezondheid.
  • Advies, steun, ervaringen, informatie en hulp van lotgenoten over hoe je diabetes type 2 via leefstijl kunt verbeteren.

Het verhaal van oprichter Wim Tilburgs
In 2015 ging het niet goed met mij. Ik kampte met burn-out, PTSS, diabetes type 2, fors overgewicht en depressiviteit. Ik had geen enkele kwaliteit van leven meer en besloot op zoek te gaan naar informatie over de invloed van leefstijl op mijn gezondheid.
Al lezende kwam ik erachter dat mijn ziektebeeld werd veroorzaakt door een extreem hoog stressniveau, slaapgebrek en een verkeerd beweeg- en eetpatroon. Met de opgedane kennis van gepassioneerde wetenschappers, artsen en lotgenoten besloot ik tot een radicale omkeer van mijn dagelijkse leven.

In een paar weken tijd kon ik al mijn medicatie voor Diabetes type 2, volledig stoppen. Na 5 maanden was ik 40 kilo afgevallen.
Ik heb dit platform opgericht om anderen te adviseren, inspireren en motiveren. Jouw eigen leefstijl omkeren is wel degelijk het beste medicijn! Iedereen met diabetes type 2 is van harte welkom.
Ik heb inmiddels een fantastisch en deskundig team om mij heen verzameld en voel me gesteund door onze Raad van Advies met o.a. hoogleraar diabetologie Hanno Pijl, sportarts Hans van Kuijk, hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell en andere betrokken artsen, wetenschappers en schrijvers.

Onze pijlers

Doe mee en meld je nu gratis en vrijblijvend aan als lid van onze besloten Facebookgroep:

Keer Diabetes Om met je Leefstijl Als Medicijn.

Na 13 jaar lang diabetes type 2 te hebben, en daar van alles aan te hebben gedaan om het beter te maken, heb ik via deze leefstijlgroep mijn diabetes om kunnen keren. Het is een wonder waarop ik niet meer durfde te hopen

Simon

Ik ben nu diabetes af na ruim 20 jaar en ook geen last meer van jicht waar ik ruim 30 jaar tabletten voor had. Ook kan ik nu met een gerust hart vis eten en heb veel minder last van mijn gewrichten.

Lambert

Ik heb van alles geprobeerd om diabetes de baas te worden; maagverkleining, een diabetesgroep in het ziekenhuis. Maar het werkte niet. door deze groep heb ik zoveel informatie gekregen. Ook het enthousiasme van iedereen hebben mij enorm geholpen. Nu kan ik zeggen dat ik mijn diabetes omgekeerd heb en gebruik ik geen medicijnen meer

Elly

Bestuur

Wim Tilburgs

Wim Tilburgs

Voorzitter, leefstijlcoach, e-health consultant

Lees meer

Jacqui van Kemenade

Jacqui van Kemenade

Secretaris en medisch adviseur, kaderhuisarts diabetes

Lees meer

Saïda Tilburgs

Saïda Tilburgs

Bestuurslid, voedingscoach voor minderheden.

Lees meer

Via onze Facebook groep Keer Diabetes Om met Je Leefstijl Als Medicijn  ondersteunen wij - geheel gratis - mensen met diabetes type 2 elkaar om hun ziekte om te keren. Daarin zijn we zeer succesvol. Mensen kunnen stoppen met hun medicatie, verliezen veel gewicht en voelen zich weer veel fitter.

Wil jij ons helpen om zoveel mogelijk mensen met diabetes type 2 te kunnen bereiken help ons dan met het verspreiden van onze flyers.

De flyers kan je verspreiden in je omgeving zoals bij huisartspraktijken, apotheek, ziekenhuis, fysiotherapeuten, wijkcentra en mensen in je omgeving die te kampen hebben met diabetes type 2.

Wij danken jullie in ieder geval voor jullie steun. Samen kunnen we deze tsunami van zieke mensen die nu over ons heen komt  weer omkeren.

Bedankt namens het bestuur van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

 

Wim Tilburgs

Voorzitter

Via onderstaand formulier kan je de folders aanvragen. Wil je ons helpen om deze folderactie ook financieel te ondersteunen maak dan je gift over via ons bankrekening nummer NL 46 RABO 0331 9175 13 of via onze actie op Geef.nl 

Uiteraard help je ons ook door dit bericht te delen via jouw social media.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels bijna 1.000 leden van deze groep toepassen.

 

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen en IF

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet in combinatie met Intermittent Fasting om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Sponsoring en Ondersteuning

 

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.402,20 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

 

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This