Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 563kcal
Een eenvoudige maaltijd, erg smakelijk door de verse spinazie gecombineerd met de frisheid van tomaat. Voedzaam door de zalm in combinatie met de eieren.
- 1 mespuntje cayenne peper
- 1 theelepel dille
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel uienpoeder
- zout
- 100 gram kookroom
- 6 eieren
- 80 gram geraspte kaas
- 30 gram parmezaanse kaas
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram tomaten
- 500 gram spinazie
- 4 moten zalm
Doe wat olijfolie in een wok en fruit daarin de ui en knoflook glazig.Voeg de spinazie toe en roerbak dit totdat het geslonken is. Laat het vocht goed verdampen of giet het anders af in een vergiet.Meng in een grote kom, de eieren met de kruiden, kookroom en de geraspte kaas.Maak een stuk bakpapier vochtig, bekleed daarmee een ovenschaal. Snijd de zalm in blokjes en verdeel over de bodem. Bestrooi eventueel met wat zout en peper. Leg daar overheen een laag in plakjes gesneden tomaat. Dek dit af met het spinaziemengsel. Giet het eiermengsel eroverheen en bestrooi het met de parmezaanse kaas.Bak het geheel in 25 minuten af, in een voorverwarmde oven op 180 graden.Eet smakelijk.
Calorieën: 563kcal | Koolhydraten: 5.3g | Eiwit: 45.6g | Vet: 39.3g | Verzadigd vet: 13.35g