In plaats van lasagnebladen gebruiken we in dit lasagne recept plakken aubergine. Aubergine heeft een neutrale smaak en kan daarom goed worden gebruikt in deze lasagne. De smaak bevindt zich vooral in de schil. Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Ingrediënten
Ingrediënten
1stUi
1stKnoflookteen
1stAubergine
200gRundergehakt
400gTomatenstukjes
100mlSlagroom
75g Geraspte kaas
Instructies
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de boter in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Breng water aan de kook voor de aubergine. Was de aubergine en snijd in de lengte in dunne, langwerpige plakken. Kook de aubergine plakken 10 minuten. Laat daarna het vocht goed uitlekken (of dep droog).
Verwarm de slagroom in een steelpan. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
Schep een klein laagje tomaten-gehaktsaus in een ovenschaal. Maak daarna een laag met aubergine en verdeel de room-kaassaus erover. Herhaal dit totdat de ovenschaal gevuld is en de ingrediënten op zijn. Sluit af met een laagje room-kaassaus. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.