Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Het is een bladgroente die men in het donker teelt. Tegenwoordig smaakt de witlof veel minder bitter dan vroeger. Lekker in een stoofschotel met champignons en brie. Brie is een witschimmelkaas van koemelk met een zachte textuur en een licht nootachtige smaak.Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Ingrediënten
Ingrediënten
2stUi
5stWitlof
2stGroene paprika
300gKastanjechampignons
2stBriepuntje
50gAmandelschaafsel
Zelf toevoegen
1el Bakolie of boter
1tlTijm
1elBoter
Instructies
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden en vet een ovenschaal in
Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de witlof in de lengte en verwijder de harde kern. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en bak de ui, witlof en groene paprika op een hoog vuur, zodat ze een mooi goudkleurig randje krijgen. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Giet een scheutje water erbij en dek de pan af. Laat ongeveer 15 minuten stoven op een middelhoog vuur.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm boter in een kleine bakpan en bak de champignons goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de groenten in de ovenschaal. Snijd de brie in plakjes en leg er bovenop. Verdeel ook het amandelschaafsel erover en plaats nog 5 minuten in de hete oven zodat de kaas smelt en het amandelschaafsel lichtbruin kleurt.