TNO en Ancora Health werken samen om diabetes type 2 te doorbreken

TNO en Ancora Health werken samen

 

Ancora Diabetes2Doorbreken

In Nederland heeft meer dan een miljoen personen diabetes. Jaarlijks komen hier 50.000 personen bij en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren blijft stijgen. In 90 procent van de gevallen gaat het om Type 2 diabetes (T2D). Behandeling hiervan is veelal gericht op symptoombestrijding en het onder controle krijgen van het glucosegehalte in het bloed. Voeding en beweging zijn echter essentieel voor een goede gezondheid en vormen daarmee ook de bron voor het aanpakken van deze ziekte.

Regie over je eigen gezondheid

Het is bekend dat bepaalde voeding beter of slechter is en dat voldoende beweging bevorderlijk is voor de gezondheid. Toch weten veel mensen niet goed welke stappen genomen moeten worden om de meest gezonde versie van zichzelf te worden. Ook beginnen mensen er soms niet aan omdat ze het veranderproces niet overzien. Ontwikkelingen in e-health bieden hierin een uitkomst, ook in de bestrijding van T2D. Want met relatief eenvoudige aanpassingen in je leefstijl is het al mogelijk om de regie over de eigen gezondheid te nemen.

Diabetes is een enorme uitdaging voor ons zorgsysteem

Type 2 diabetes vormt, samen met de complicaties die kunnen voortkomen uit deze ziekte, een grote uitdaging voor ons zorgsysteem en de gezondheidseconomie. Bestrijding van diabetes is veelal gericht op symptomen en het op normaal peil houden van glucosegehaltes in het bloed. Hierbij is een patiënt afhankelijk van doktersadvies. Aandacht voor de oorzaak blijft doorgaans achterwege, waardoor oplossingen zoals leefstijlveranderingen, en eigen verantwoordelijkheid niet voldoende worden benut. Ancora Health en TNO streven ernaar hierin verandering te brengen door de aandacht te richten op de oorzaak van diabetes.

Diabetypering

Het digitale platform van Ancora Health biedt, in samenwerking met TNO, op basis van wetenschappelijke informatie in combinatie met gezondheidsevaluaties, DNA analyse en leefstijlsuggesties, een onderbouwde aanpak in de strijd tegen diabetes. Deelnemers aan het programma ontvangen een gepersonaliseerd plan, dat helpt om op een gerichte en laagdrempelige manier aan de eigen gezondheid te werken. Zo stelt technologie van TNO Ancora Health in staat om door een ‘Diabetypering aanpak’ een specifieker beeld te krijgen van elk individu: welke organen zijn betrokken in het ziektebeeld, en wat zijn de gevolgen voor het lichaam. Op deze manier krijgt elk persoon een op maat gemaakt plan, waarbij medicatie geleidelijk kan worden verminderd.

Alle gegevens komen samen in een gepersonaliseerd dashboard, dat via een eenvoudige app is in te zien. Het dashboard geeft dagelijks adviezen met betrekking tot onder andere voeding en beweging en maakt direct contact mogelijk met artsen en coaches gespecialiseerd in preventieve zorg en leefstijl.

Over de samenwerking

 

Sridhar Kumaraswamy CEO Ancora Health
{We bouwen aan een digitaal therapeutisch platform dat schaalbaar is voor een reeks gezondheidsproblemen. De interventieprogramma's die we aanbieden op dit digitale platform stellen mensen in staat om een gezonde levensstijl toe te passen, en te behouden, op een manier die inspirerend, uitvoerbaar en inclusief is. Dit is een zeer belangrijke stap voorwaarts, aangezien B2B-klanten en verzekeraars willen werken met aanbieders van e-healthplatforms in plaats van 'puntoplossingen' gericht op een bepaalde gezondheidstoestand. We zijn dan ook erg verheugd om samen te werken met TNO om de mogelijkheden van het Ancora-platform uit te breiden om een vergaander begrip van type2 diabetes te krijgen, en de effecten van voeding en levensstijl op de gezondheid in het algemeen te kwantificeren.
Sridhar Kumaraswamy
CEO
Peter van Dijken Managing Director Healthy Living TNO
{Diabetes zorg ondergaat momenteel een transitie. We verwachten dat Ancora Health hierin een vooruitstrevende rol kan spelen. We zijn er ook trots op dat zij TNO kennis aanwendt om een betrouwbaar en schaalbaar programma op te leveren waarin de remissie van T2D centraal staat. We hopen dat dit een verandering in Nederland en daarbuiten teweeg kan brengen”.
Dr. Peter van Dijken
Managing Director, Healthy Living
TNO
Suzan Wopereis Principal Scientist TNO
{Type 2 diabetes is een systeem ziekte waarbij verschillende processen en organen betrokken zijn die van invloed zijn op het ziektebeeld. De betrokkenheid van deze processen en organen in diabetes type 2 kunnen verschillen tussen mensen met diabetes, waardoor personen verschillend reageren op leefstijlbehandeling. Het is belangrijk dat in het kiezen van de beste leefstijlbehandeing rekening wordt gehouden met deze biologische verschillen. Het introduceren van een systematische aanpak bij het behandelen van T2D vraagt niet alleen een gecoördineerde aanpak maar ook om een verandering in de gezondheidseconomie. Samen met Ancora Health gaan we ervoor om diabetes voorgoed de wereld uit te helpen.
Dr. Suzan Wopereis
Principal Scientist
TNO

Over Ancora Health

Ancora Health is Groningse start-up gericht op preventieve gezondheidszorg waarbij je leefstijl als medicijn functioneert. Het bedrijf beschikt over twee hypermoderne studio’s in Amsterdam en Eindhoven. Ancora stelt mensen in staat om hun gezondheid vorm te geven door middel van diepgaande inzichten in hun lichaam en geest op basis van een wetenschappelijke gezondheidscheck, gebaseerd op een holistische analyse van meer dan 1.000 datapunten uit metingen, en testen van DNA, urine, bloed, longcapaciteit, hartfunctie etc. De initiatiefnemers waren jarenlang werkzaam voor Philips en binnen de gezondheidssector, alvorens ze hun eigen visie en droom realiseerden.
Meer informatie is te vinden op: https://ancora.health/nl.

 

Waarom Sridhar Ancora Health oprichtte

Met innovatieve technologie helpt Ancora Health mensen om de regie over hun gezondheid te nemen. Interview met oprichter Sridhar Kumaraswamy.

→ Lees het interview

Sridhar Kumaraswamy SEO Ancora Health interview

Meer over diabetypering

 Technologie van TNO stelt Ancora Health in staat om door een ‘Diabetypering aanpak’ een specifieker beeld te krijgen van elk individu.

→ Meer over diabetypering

Diabetypering Anne-Margreeth Krijger-Dijkema

Leefstijl als medicijn voor veel meer aandoeningen

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is ontzettend blij dat het diabetes2doorbreken programma nu verder wordt opgeschaald door Ancora Health en TNO. Echter een aanpassing in je leefstijl kan ook voor heel veel andere aandoeningen veel voor mensen betekenen. Daarom zetten wij ons mede door het delen van kennis hierover en onze online communities.

Daarnaast zetten we ons ook in om mensen in de (achterstands)wijken te bereiken die moeite hebben met het volgen van e-Health programma’s vanwege taalproblemen of anderszins.

Ook steun voor de mensen in Helmond

 Samen met Stichting GezondDorp starten we de actie van een GezondDorp naar een GezondLand. Hiermee starten we nu in Helmond.

→ Meer lezen op www.gezondhelmond.nl

De Telegraaf van 19 mei 2021

Nieuwe aanpak diabetes type 2

TNO-techniek biedt programma op maat.

Deze zomer start Ancora Health samen met TNO en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn voor honderden diabetespatiënten het programma ‘Diabetes2Doorbreken’. Het streven is dat deze mensen genezen of dat zij in elk geval minder medicijnen te hoeven gebruiken.

Bij Wim Tilburgs de oprichter van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is dat doorbreken van de diabetes al enkele jaren geleden gelukt , op eigen kracht en vooral door over te gaan op gezonde voeding en zonder suikers en minder koolhydraten.

Het was een enorme zoektocht naar wat de koolhydraten zou kunnen vervangen, en wat bij mij het beste paste.

Wie het programma van Ancora gaat volgen, hoeft niet meer te zoeken en krijgt advies op maat.

Kippenlevertjes doen het goed bij heel goed, vol vitamines mineralen, eiwitten en goede vetten.

Meer gezonde leefstijlrecepten in het artikel wat eten we vandaag.

Nieuwe aanpak diabetes 2 in de telegraaf

Onze Facebook communities

Hieronder zie je een overzicht van de Facebookcommunities. Vaak per aandoening en beheert door (ervarings)deskundigen. 

Leefstijl als Medicijn Platform
Diabetes 2 Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn
Diabetes 1 In Eigen Hand met Je Leefstijl Als Medicijn
IBD en Leefstijl
Psoriasis en Leefstijl
Migraine en Leefstijl
Ketogeen en IF leefstijlgroep

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Samenwerkingspartners

Deze website is mede mogelijk dank zij onze partners.

Ekomenu Maaltijdboxen Kook gezonde gerechten die perfect passen bij jouw leefstijl.

Ancora.health Het preventieve gezondheidsplan gebaseerd op jouw data.

Vriendenloterij Doe mee en steun stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

 

Ekomenu
Ancora Health
Vriendenloterij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Pin It on Pinterest