Mijn naam is Pauline Appelboom ik ben arts en gezondheidswetenschapper.

Ik heb zelf de luxe gehad dat ik ben opgegroeid in een gezin waar veel aandacht was voor sport en voeding. Als kind deed ik aan veel verschillende sporten, van zwemmen en turnen tot tennis en judo. Karate volgde en daarin ben ik jarenlang actief geweest. Ik was lid van het Nederlands karate team, ik heb mijn zwarte band behaald en ben meerdere malen Nederlands kampioen geweest.

Voor succes binnen de sportwereld is niet alleen trainen en een goede nachtrust belangrijk, ook juiste en gezonde voeding draagt bij aan de prestatie. Elke avond stond er bij ons thuis een uitgebalanceerd en gezonde (daar valt altijd over te discussiëren) maaltijd op tafel. Mijn interesse in sport en voeding is in die tijd ontstaan en toen ik ging studeren was de studie gezondheidswetenschappen met een master in Nutrition & Health voor mij dan ook een logische keuze. Na de afronding van mijn master ben ik geneeskunde gaan studeren en ben in 2016 beëdigd als arts. Vervolgens heb ik een tijd bij defensie gewerkt als algemeen militair arts i.o., maar ik merkte dat ik in mijn werk meer op zoek was naar een combinatie van sport, voeding en gezondheid: het snijvlak van mijn geneeskundeopleiding met mijn master Nutrition & Health. Gelukkig is er de laatste jaren in toenemende mate interesse in het voorkómen en behandelen van ziekten door het aanpassen van onze leefstijl. Ik wens iedereen “mens sana in corpore sano” toe, oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam en ik hoop zelf met mijn achtergrond een positieve bijdrage te kunnen leveren op het gebied van de preventieve/leefstijlgeneeskunde.

Pin It on Pinterest