Pascale Naessens: “Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten”

Voeding: hou het simpel

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

 

“Koop vers, kook zelf, eet samen”. Pascale Naessens, de Belgische deskundige in alledaagse gezonde voeding, houdt het graag simpel. Dat geldt ook voor de gerechten in haar nieuwe kookboek “Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten”. Ze geeft veel recepten, maar legt ook uit waarop deze gebaseerd zijn: een methode met één regel. “Wie zich daaraan houdt zal in het dagelijks leven betere keuzes maken. Hierdoor eet je automatisch “low carb”. Naessens haat diëten en houdt niet van het woord gezondheid: “maar ik hou wél van mijn energieke, slanke lijf.”

 

Naessens schreef een strak gebonden, doeltreffend boek met fraaie paginagrote foto’s. Bovendien gaat ze in op haar voedingskeuzes. Daarbij laat ze zien dat die van persoon tot persoon kunnen verschillen afhankelijk van wat goed werkt. Gematigd koolhydraatarm eten is bijzonder lekker, “veel lekkerder dan de eenzijdige klassieke, westerse koolhydraatrijke voeding” en is heel gemakkelijk vol te houden.

Kortom een inspirerend boek als gids naar een gezond voedingspatroon.

 

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Pascale Naessens

Uitgeverij Lannoo nv, Tielt 2018

ISBN: 9789401455527

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels bijna 1.000 leden van deze groep toepassen.

 

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen en IF

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet in combinatie met Intermittent Fasting om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.272,20 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This