Oproep tot samenwerking met huisarts, diabetesverpleegkundige en POH

12 Maart 2019

Beste Huisarts, diabetesverpleegkundige en POH.                   

Namens Wim Tilburgs mag ik u voorstellen aan de stichting ‘je leefstijl als medicijn’.

Wim Tilburgs, de oprichter van de stichting, had tot voor 2015 een ernstige vorm van diabetes type 2. Hij besloot van de een op de andere dag zijn voeding, mindset en leefstijl drastisch aan te pakken. Het opmerkelijke is dat hij binnen hele korte tijd al zijn insuline (200E) kon afbouwen!  

Diabetes type 2 wordt van oudsher gezien als een onomkeerbare ziekte. Wat we vergeten is dat diabetes type 2 al jaren voor de verhoogde suikers aan het sluimeren is en herkenbaar is aan juist oplopende insuline afgifte en insuline resistentie. Dit weten we niet want het wordt niet getest. We herkennen het pas als het tipje van de ijsberg boven water komt. Verhoogde suikers. Insuline resistentie is aan te pakken door gericht te eten en te leven. Maar hoe dan?

Dit vinden wij als zorgprofessional soms al moeilijk.

Dit is waar Wim Tilburgs naar op zoek ging in 2015. Ook Monique Roedts, nieuw lid sinds oktober 2018 was op zoek.

Monique;

Zelf wist ik al veel langer dat het foute boel was. Uiteindelijk ben ik toch naar de huisarts gegaan en mijn hba1c was in oktober 104! Het lukte me niet alleen. Ik leerde de stichting kennen en heb een bewuste keuze gemaakt om anders en gezond te eten. Dit is anders dan even op dieet.  Mijn hba1c is nu gezakt naar 44!  Dit in 5 maanden tijd.  De hedendaagse vloedgolf van chronische welvaartsziektes vraagt niet om symptoombestrijding maar om leefstijlaanpassing.  Door nog meer insuline toe te gaan voegen verlaag je wel de bloedsuiker maar de insulineresistentie wordt alleen maar erger.

Wim en Monique als ervaringsdeskundigen reiken anderen de hand dit heeft een impact waar ik als huisarts alleen maar van kan dromen. Het is prachtig en indrukwekkend om te zien hoe Wim de initiator is van een sterke en bevlogen community van nu meer dan 1000 mensen met diabetes. De soms moeilijke en gedisciplineerde keuze om je leefstijl tot medicijn te maken wordt makkelijker als je voelt dat je gedragen wordt door het vuur en kracht van een duizend paar handen om je heen.

De Stichting “Je leefstijl als medicijn” is een belangeloze stichting van (ex)patiënten en voor patiënten met diabetes. Het kost niets en ook uw patiënten kunnen zich aanmelden om daar de bevlogen steun te vinden van Wim, Monique en vele anderen. Ik kan dit als kaderhuisarts diabetes alleen maar steunen en ben blij dat men zelf de regie pakt en de ziekte, of gezondheid? in eigen hand neemt.

De stichting  wil graag de samenwerking opzoeken met artsen en zorgprofessionals.

website www.jeleefstijlalsmedicijn.nl 

event: 14 mei congres voor POH’s met Prof. Hanno Pijl en Wim Tilburgs

Meer informatie over de onze lezingen op het congres vind je in het artikel Stichting Je Leefstijl Als Medicijn op Het Nationaal POH Congres 2019

 

Vriendelijke groet,

Jacqui van Kemenade, kaderhuisarts Diabetes

Wim Tilburgs oprichter stichting ‘Je leefstijl als Medicijn’

Monique Roedts, gepassioneerd lid van ‘je leefstijl als Medicijn’

Flyers leefstijlondersteuning voor mensen met diabetes type 2 

Wilt u Flyers ontvangen om aan uit te reiken aan uwe patiënten met diabetes type 2? Open bijgaand document en vraag deze aan.

Het begin van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn heeft al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen zoals  te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening  met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

​Wil jij leefstijltips maar ook meedenken over een gezonde, duurzame en vitale samenleving?

Het leefstijl Als Medicijn Platform zijn openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word jij ook lid? Je bent van harte welkom.

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 4.115 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This