Aangenaam:
Ik ben Nic, voluit Nicolet Draisma, en ben geboren op 25 oktober 1967 in Den Haag. Uit mijn eerste huwelijk heb ik 2 volwassen zonen.
Sinds 2007 heb ik een relatie met Rob. Hij heeft uit zijn eerste huwelijk 2 volwassen dochters. Alle kinderen wonen op zichzelf met hun partner en we hebben net een kleindochter gekregen. Rob en ik wonen in de binnenstad van Delft met ons teckeltje Kenzo.

Na de HAVO heb ik de opleiding reproductie-tekenaar/reclame-ontwerper voltooid aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Na vier jaar met veel plezier getekend te hebben op reclamebureaus deed de desktoppublishing zijn intrede en kreeg ik een relatie met een bloemist.

Met hem startte ik in 1993 een bedrijf in bloemsierkunst en evenementdecoratie. We stichtten een gezin en in de avonduren volgde ik 2 bloemsierkunst-opleidingen. Door de grote expansie van de onderneming ontwikkelden de financiële en administratieve werkzaamheden zich tot mijn dagtaak. Zomer 2001 strandde het huwelijk en werd de V.O.F. noodgedwongen ontbonden.

Vanaf 4 juli 2006 “Independence Day” heb ik een administratiekantoor aan huis. Hier verzorg ik de boekhouding/administratie voor enkele ZZP’ers en begeleid als gecertificeerd Nibud budgetcoach mensen met schulden tot maximaal € 20.000,= Met name de coaching-trajecten geven mij veel voldoening

Mijn man en ik brengen onze vrije tijd graag door in ons vakantiehuis in Limburg of op het water. Het gaat ons nu goed maar het is niet altijd goed gegaan.

 

 Een leven van vallen maar vooral ook weer opstaan.

Mijn leven kenmerkt zich door vallen en weer opstaan.
Mijn lijfspreuk zou kunnen zijn “If it doesn’t kill you, it makes you stronger”.
Een onveilige jeugd, een uitgebrand huis, een burn-out, een ernstig auto-ongeluk eind 2001, een lang revalidatie-traject, een vechtscheiding met grote financiële en emotionele gevolgen, borstkanker, een riskante middenrifoperatie, onhandelbare pubers, PTSS, straatvrees, diverse darmproblemen met medische missers en nu de onheilstijding Diabetes Type 2.

Diagnose diabetes type 2

Maandag 19 maart 2018 werd ik gebeld door mijn huisarts.

“Goedemorgen, ik bel u met de mededeling dat u met ingang van vandaag officieel diabetespatiënt bent. Uw bloedwaardes wijzen uit dat u lijdt aan Diabetes Mellitus type 2.”

Ik ben verbluft, lamgeslagen. “Ook dit nog!” denk ik diep verdrietig. Een eerste afspraak met de diabetesverpleegkundige is nog dezelfde week gemaakt. Mijn wereld staat op z’n kop. Hoe moet het nu verder? Ik wil niet weer aan de medicijnen! Kan ik dit aan? Waarom ik? Hoe moet het nu met mijn grote hobby koken en onze Bourgondische leefstijl?

De Facebookgroep van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Intensief struin ik het internet af, schaf stapels boeken aan betreft suikerziekte en koolhydraat-arm eten en in juli ontdek ik de Facebook-groep ‘Keer Diabetes Om met Je Leefstijl Als Medicijn’ waar ik me aansluit als lid.

Door de schat aan informatie en de positiviteit van de leden onderling voel ik me al snel verbonden met de groep en gaat deze deel uitmaken van mijn dagelijks bestaan. Alles komt daar aan bod: wetenschappelijk onderzoek, actualiteiten, discussies, recepten, vragen en antwoorden, successen en valkuilen. Alsof ik er familie bij heb gekregen.

Diabetes hebben en me gezonder voelen

November 2018.

Ik ben 9 maanden verder.
Wat is er veel gebeurd! Ik heb mijn nieuwe leefstijl omarmd waardoor mijn leven totaal is veranderd. Nadat ik aanvankelijk mijn toekomst opnieuw in duigen zag vallen, kan ik nu oprecht zeggen dat er leven is na de diagnose. Een beter leven zelfs! Een leven mét diabetes maar zonder medicijnen.

Een ziekte hebben en me tegelijkertijd gezonder voelen dan ik voor mogelijk had gehouden. Het is echt waar! Sinds april jl. eet ik 25 à 40 gram koolhydraten per dag en zo min mogelijk bewerkte producten. Verse groente: 3 à 5 ons per dag, goed vlees, verse vis, eieren en kip en af en toe fruit.

Alsof er gif uit mijn lichaam verdwijnt. Lichamelijk én geestelijk.

 • in de afgelopen maanden daalde mijn bloedsuiker naar acceptabele waarden,
 • mijn cholesterol en bloeddruk zijn perfect en ook de andere bloedwaarden vallen binnen de marges,
 • mijn humeur knapt op,
 • ik slaap beter met minder nachtmerries,
 • mijn hoofd is helderder,
 • mijn huid is rustiger,
 • mijn haar glanst,
 • mijn stoelgang is verbeterd,
 • mijn spieren en botten doen minder pijn,
 • mijn energie is toegenomen.

Alsof er gif uit mijn lichaam verdwijnt. Lichamelijk én geestelijk.

 • De weegschaal geeft inmiddels 18 kilo minder aan terwijl ik absoluut geniet van heerlijk eten.
 • En het belangrijkst: ik hoef niet aan de medicijnen. TOP!!

Graag breng ik ook anderen in contact met Echt Eten volgens de Banting methode. Ik ben één van de wandelende voorbeelden dat deze voedingsrevolutie tot een gezonder en energieker leven leidt.
Momenteel rond ik mijn HBO-opleiding tot Voedingsdeskundige af en bestudeer alle informatie van de diverse Facebook-groepen die deel uitmaken van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn om mijn werkgebied als coach te verbreden.
Mijn doelgroep bestaat uit gemotiveerde vrouwen in de overgang met de diagnose diabetes type 2 en/of obesitas (net als ik dus) om hen in het dagelijks leven te begeleiden en te motiveren qua invulling van een gezonde leefstijl.

Zoals beschreven in het boek The Real Meal Revolution van Tim Noakes, in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘Koolhydraatarm, Suikervrij, Vetrijk’, leg ik cliënten in eerste instantie het volgende voor:

“Ben je klaar om de controle te nemen over je gezondheid, je gewicht en je leven zonder hunkeren, twijfels hebben over jezelf en emotionele onrust?

Doe dan mee!”
Neem de regie in eigen hand en laat voeding  in hoofdzaak je medicijn zijn.

Tot slot:
De diagnose diabetes heeft mij niet tot patiënt gemaakt, diabetes is mijn redding!
Stap voor stap voel ik me gezonder en gelukkiger. Dat gun ik anderen ook.

Nicolet Draisma
KANNICUHELPEN
COACHING

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn: Persoonlijke ervaringen en achtergronden

Gezonde Leefstijl weken in Frankrijk

Leefstijl Reset Weken in een prachtige verbouwde watermolen in Badassat Frankrijk. Ervaar in deze week de kracht van Je Leefstijl Als Medicijn.

Dirk van Giel keert zijn diabetes om

Ik ben 31 kilo afgevallen en mijn HbA1C is naar 5,7% gezakt. medicijnen zoals insuline, metformine en statines heb ik niet meer nodig zegt Dirk van Giel.

Van honger naar diabetes

Hanno Pijl, Wim Tilburgs en Eline Lescher geven voorlichting over de invloed van onze genen en leefomgeving op de ontstaanswijze van diabetes. Wat doet onze maatschappij aan deze trend in het aantal diabetespatiënten? Sluit dit wel aan op de behoefte van de maatschappij? Deze, en andere vragen worden hier beantwoord.

Diabetes type 2 genezen Ben van Ommen TNO

Nederland telt miljoenen chronische patiënten waaronder één miljoen type 2 diabeten. Volgens onderzoeker Ben van Ommen kan een groot deel van deze patiënten binnenkort stoppen met medicatie om toch te genezen. Ben van Ommen is systeem-bioloog en hoofdonderzoeker Leefstijl als Medicijn bij onderzoeksinstituut TNO

Diabetes Type 2 Goed genezen door anders te eten en meer te bewegen

Het aantal mensen met diabetes type 2 groeit explosief. Nu krijgen patiënten vooral medicijnen, maar er bestaat een beter alternatief: een andere leefstijl. Veel mensen kunnen goed genezen door anders te eten en meer te bewegen en daardoor minder kosten en vooral veel gezondheidswinst zegt TNO en het LUMC

Genezen van diabetes type 2 – TNO en het LUMC

Om diabetes te genezen, moeten we niet langer ziekteverschijnselen controleren door symptomen te onderdrukken, maar gedrag en eigen regie beïnvloeden. We moeten leefstijl geneeskunde ontwikkelen met interventies gericht op voeding, beweging, stress, slaap en gericht op duurzame gedragsverandering. Aldus TNO en het LUMC

Het voedingsadvies voor mensen die diabetes type 2 om willen keren.

Het voedingsadvies dat wij in onze Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn geven is mede gebaseerd op het boek Koolhydraatarm, Suikervrij, vetrijk. Mede geschreven door de Zuid-Afrikaanse Professor Tim Noakes.

Tim Noakes is emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en ontving een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De methode die hij toepast noemt hij dan het Banting Dieet. Bij de stichting zijn dan ook gecertificeerde Bantingcoaches aangesloten.

Het ketogeen dieet

Het ketogeen dieet is in 1920 ontwikkeld als interventie voor mensen met epilepsie. Wanneer er sprake is van hardnekkige aanvallen, kan dit dieet ingezet worden om de epilepsie onder controle te houden. Maar het dieet wordt steeds populairder. Naar mate de jaren verstrijken wordt duidelijk dat het dieet ook voor andere ziekten ingezet kan worden. Maar wat is het ketogene dieet nou precies? En wat kan het voor jou betekenen? Lees het artikel voor het antwoord.

Ketogeen dieet pakket

Omdat we veel vraag kregen over het meten van ketonen en glucose in het bloed hebben we in overleg met diabetescentrale.nl deze aanbieding van onder andere een meter met strips.

Aanbieding startpakket met ketonenstrips.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels ruim 500 leden van deze groep toepassen. We baseren ons hierbij op de Bantingmethode. Leden kunnen dit dieet onderdeel maken van hun leefstijl.

 

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Psoriasis en Leefstijl

Besloten Facebook groep voor mensen met psoriasis en/of artritis psoriatica die met leefstijlaanpassingen hun klachten willen verminderen

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

 

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

 

Berichten van onze Facebook pagina

Facebook Berichten

2 dag geleden

Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Dat lijkt me echt wel interessant.

Dokters van Morgen
Een niet goed functionerend immuunsysteem kan allergieën, MS of zelfs kanker veroorzaken. Maar kun je het ook resetten, zodat je jezelf weer beter kunt maken? Vanavond om 21.25 uur, NPO 1!
... Toon meerToon minder

 

Opmerking plaatsen op Facebook

Meer op de T cellen

Doelen ze hier op die stamcelbehandeling hsct?

Nutrisclerosis hsct getting more media coverage in holland. They are not covering terry wahls or paleoboss lady Such a shame.

Toon meer .....

Share This