Nerdculture Jacqui van Kemenade en Wim Tilburgs over Gezondheid en Ketose

Een nieuwe Nerd Culture met huisarts Jacqui van Kemenade en Lifestyle expert Wim Tilburgs. We praten ruim 2 uur lang over gezondheid, diabetes, metaboolsyndroom en de gigantische uitdagingen waar deze maatschappij voor staat. Wat is de rol van onze voedselproducenten? Wat is de rol van Big Pharma en hoe kun je zelf de verantwoordelijkheid en de regie nemen voor je gezondheid? 

Wees baas over je eigen gezondheid

Deze 2 uur durende podcast is een vervolg op een podcast die ik een jaar eerder samen met Boris van de Ven heb opgenomen. Op deze uitzending zijn ontzettend veel positieve reacties gekomen en het was goed weer eens bij te praten met Boris. Zeker nu ik weer verder ben gegaan met mijn missie om mensen te inspireren om na te denken over gezondheid en de rol van leefstijl hierin.

De video van de uitzending over gezondheid en biohacking vind je terug in het artikel Wees baas over je eigen gezondheid.

 

 

 

 

 

Jacqui van Kemenade heeft op basis van honderden wetenschappelijke publicaties gesteund door haar eigen ervaring als huisarts een perfect boek geschreven.
Leefstijl op recept is een prettig leesbaar boek dat een gezonde leefstijl zonder overgewicht en diabetes voor iedereen bereikbaar maakt.
William Cortvriendt

Medicus en Auteur van onder meer "Hoe word ik 100" en "Lichter"

Meer artikelen geschreven door of over Jacqui van Kemenade

Voor een overzicht van alle artikelen ga dan naar ons Leefstijl als Medicijn blog.

Alles wat je wil weten over het ketogeen dieet vind je in de artikelen hieronder.

Toen ik (Wim Tilburgs) in 2015 als een van de eersten in Nederland mijn diabetes omkeerde werd van diabetes gezegd dat het een ‘progressieve, chronische’ ziekte is – met andere woorden ongeneeslijk. 

Inmiddels weten we wel beter. Via onze Facebookgroep Keer Diabetes Om met Je Leefstijl Als Medicijn ondersteunen we nu een hele grote groep mensen met diabetes. Daardoor zijn er inmiddels veel leden van deze groep volledig medicatievrij en zijn daarbij ook nog vaak tientallen kilo’s aan gewicht verloren en zien we vaak een enorme vermindering van buikomvang.

 

We baseren onze leefstijl aanpak op de vijf pijlers van een gezonde leefstijl. Voeding, beweging, stressreductie, natuurlijk bioritme en relaties/zingeving.

Bij de pijler voeding zetten we in op het verminderen van koolhydraten en het meeste en snelste effect zien we daarbij vooral met het ketogeen dieet.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben doorbroken met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn heeft al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met diabetes type 2  met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Diabetes Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp en motivatie vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. 

 

Je Leefstijl Als Medicijn community op Facebook

Word ook lid van een van onze besloten coachingsgroepen onder medische supervisie op Facebook

Besloten Facebookgroep voor mensen met diabetes type 2 die elkaar motiveren hun diabetes te doorbreken hun met leefstijl als medicijn

Openbare Facebookgroep voor iedereen die mee wil praten over of meer wil weten op over het onderwerp leefstijl als medicijn in het algemeen.

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 2.678,20 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This