Leefstijlprogramma voor mensen met diabetes type 2

Diabetes2Doorbreken

Nu meteen aan de slag met Je Leefstijl Als Medicijn.

Zonder medicijn door het leven

Jouw gezondheid is je grootste goed. Dus als je lichaam niet meer doet wat je wil is dat vervelend. Al tijden lang voel je je lusteloos. En de medicijnen voor Diabetes2 helpen niet echt of maken het allemaal niet beter. Hoe krijg jij weer zelf de controle over je lijf? Op een manier die past bij jou. En samen met mensen die met dezelfde problemen worstelen.

Onze groep is niet zomaar een Facebookgroep maar een community waar mensen elkaar steunen. Maar is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We werken dan ook nauw samen met instituten zoals TNO en het Nederlands Innovatiecentrum Voor Leefstijlgeneeskunde LifeStyle4Health.

Diabetes 2 Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn

Dankzij de steun en informatie van deze groep heb ik kunnen voorkomen dat ik aan de medicijnen moest. 
Ik heb nu mijn diabetes doorbroken en als mentor help ik nu andere mensen om dit te bereiken.

Monique 54 jaar.

Onze groep is er om jou te helpen om diabetes te doorbreken!

Hieronder vind je onze vaste rubrieken zoals de vragen aan de leefstijlarts. Het registreren en analyseren van jouw voortgang met professionele overzichten. En de mogelijkheid tot online coaching door onze coaches en ervaringsdeskundigen. Heb je nog vragen dan kun je deze ook stellen via de livechat rechtsonder op deze pagina.

Monique's verhaal

Monique was al lange tijd bekend met de ziekte Diabetes, omdat haar man Diabetes had. En toen kreeg ze zelf ook de diagnose Diabetes. Bekijk hier Monique’s verhaal, wat het met haar heeft gedaan en hoe zij Diabetes wist te doorbreken voor haar en haar man.

Joep's verhaal

In de volgende video hoor je het verhaal van Joep. Hij praat over het saamhorigheidsgevoel dat hij krijgt, door deel te nemen aan Diabetes2 Doorbreken. Hij staat er niet alleen voor door de vele verhalen van ervaringsdeskundigen en adviezen van artsen in de community.

De positieve ervaringen van onze deelnemers

Door deze groep is mijn diabetes langdurig onder controle. Gewoon door het aanpassen van mijn leefstijl. Ik voel mij al zo veel fitter, beter en gezonder. Na twee dagen kon ik stoppen met de insuline en ik gebruik helemaal geen medicijnen. Ik eet gevarieerd, onbewerkt en vers. En ik ben ook nog eens afgevallen zonder dat mijn focus op het afvallen ligt. Maar eerder op gezond worden en blijven. De tips, complimenten en de ondersteuning maar ook de openheid zijn bemoedigend en verfrissend eerlijk. Het heeft mijn leven voor goed veranderd.

Ellen
56 jaar

Altijd heb ik geweten dat een leefstijlverandering genoeg zou moeten zijn om van mijn diabetes af te komen. Deze groep heeft mij weten te overtuigen dat ook ik die ommezwaai kán maken. In een paar dagen is mijn dieet resoluut veranderd en zijn mijn waardes al verbeterd. Zonder de stimulans en vooral ENORME kennis in de groep, had ik hier nooit aan durven beginnen.

Sandra Breure
36 jaar

De groep biedt mij tips en trucs, recepten, antwoord op mijn vragen , een steuntje in de rug dan wel een stok achter de deur. Ik lees graag ervaringen van anderen om ervan te leren of nieuwe ideeën op te pikken. Maar vooral de wetenschap dat ik niet alleen ben en goed bezig ben doet me goed.

Marjet D'Hous
69 jaar

Dankzij de steun en informatie van deze groep heb ik kunnen voorkomen dat ik aan de medicijnen moest. Ik heb nu de diabetes doorbroken en ben nu een mentor voor anderen die ook hun diabetes willen doorbreken.

Monique
54 jaar

Deze groep helpt mij met de moeilijke momenten door mee te denken en recepten te delen. Daar door ben ik nu zeker op de goede weg om mijn diabetes onder controle te krijgen en gewicht te verliezen.

Rita Scholten
57 jaar

De afgelopen maanden heb ik mijn leefstijl aangepast en heb ik ook een glucosemeter gekocht om mijn waardes zelf bij te houden. Voorlopig ben ik al tevreden. In juni wordt er weer bloed geprikt, dan weet ik wat mijn veranderde levensstijl heeft gedaan. Ik ben in ieder geval al wel 6 kilo kwijt.

Thea Booi - Reynhout
69 jaar

Ik hoop de suiker onder controle te krijgen, dat zocht ik op FB groep! Inmiddels lukt het aardig! Ik vind het elke dag een strijd. Weer bewegen door te wandelen, koolhydraatarm en suikervrij eten maken. Door de verhalen, dieettips, recepten op FB word ik gemotiveerd om door te gaan!

Netty Kolsteren
57 jaar

Deelname aan deze groep heeft ervoor gezorgd dat ik al sinds november 2018 medicatievrij ben, terwijl ik het advies kreeg te gaan spuiten

Rennie Fopma
49 jaar

Hoewel slechts 2 maal in 2 jaar een te hoge suikermeting toch hier aangemeld en12 kg afgevallen en suiker weer normaal

Cor Hoekstra
69 jaar

Deze groep stimuleert me en blijft helpen om mijn diabetes om te keren.

Joke Maclean
72 jaar

Deze groep betekent nog steeds veel voor mij. Ruim 2 jaar geleden ben ik ivm diabetes en een heel verdrietige periode in mijn leven koolhydraatarm gaan eten, omdat de bloedwaarden heel slecht waren. Ik slikte veel medicijnen. Mijn zus ( geen diabetespatient) heeft me in die periode heel erg gesteund en is mee gaan doen met koolhydraatarm eten. We zijn beide alleen en eten sinds die tijd samen. Na verloop van tijd ontdekte ik de Facebookgroep en heb me ingeschreven. Wekelijks probeer ik de ZWEM bij te houden. Je blijft er wakker van. Inmiddels ben ik flink wat kilo’s kwijt.

Marian van der Wildt
73 jaar

Vijf jaar geleden begonnen met leefstijlverandering naar aanleiding van een krantenartikel waarin koolhydraat beperkte voeding werd aangedragen als (mogelijke) oplossing om van de diabetes medicijnen af te komen. Dat is me binnen één week gelukt. Die ontdekking gaf meteen en enorme boost aan mijn motivatie om door te gaan. Pas later deze groep ontdekt en dankzij de ervaring en de kennis binnen deze groep is mijn leefstijlaanpassing pure routine geworden. Nu op mijn 71ste heb ik een veel betere conditie dan op mijn 63ste toen de diabetes 2 werd ontdekt!

Ab Bosman
71 jaar

Succesvolle deelnemers delen hun persoonlijke methode.

Lees in dit artikel de persoonlijke ervaringen van succesvolle deelnemers en hun tips waardoor ze vaak meer dan 20 kilo zijn afgevallen in zeer korte tijd en hun diabetes type 2 hebben doorbroken.

 

Resultaten leefstijlprogramma diabetes 2 doorbreken
TNO onderzoek Je Leefstijl Als Medicijn werkt

TNO-onderzoek bevestigd

De grote meerderheid van de volgers van het leefstijlprogramma diabetes2doorbreken bereikt met de community meer dan ze alleen zouden kunnen.

Meer over het TNO-onderzoek

 

Heb jij diabetes type 2 en wil jij die ook doorbreken?

Word lid van onze online FB community. Meer informatie via de chat module hier op de pagina of via ons contactformulier

Diabetes 2 Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn

Diabetes type 1 of LADA

Heb jij zelf LADA of diabetes type 1 of heb je kinderen met diabetes type 1?

Daarvoor is het leefstijlprogramma diabetes 1 in eigen hand.

Diabetes 1 In Eigen Hand met Je Leefstijl Als Medicijn

Meer informatie over diabetes type 2

 

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Samenwerkingspartners

Deze website is mede mogelijk dank zij onze partners.

Ekomenu Maaltijdboxen Kook gezonde gerechten die perfect passen bij jouw leefstijl.

Ancora.health Het preventieve gezondheidsplan gebaseerd op jouw data.

Vriendenloterij Doe mee en steun stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

 

Ekomenu
Ancora Health
Vriendenloterij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Pin It on Pinterest