Leefstijlprogramma voor mensen met diabetes type 2 – Diabetes2Doorbreken

Diabetes2doorbreken het online leefstijlprogramma voor leden van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Leefstijlprogramma diabetes2doorbreken van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Dankzij de steun en informatie van deze groep heb ik kunnen voorkomen dat ik aan de medicijnen moest. 
Ik heb nu mijn diabetes doorbroken en als mentor help ik nu andere mensen om dit te bereiken.

Monique 54 jaar.

Diabetes 2 Doorbreken

Zonder medicijn door het leven

Jouw gezondheid is je grootste goed. Dus als je lichaam niet meer doet wat je wil is dat vervelend. Al tijden lang voel je je lusteloos. En de medicijnen voor Diabetes2 helpen niet echt of maken het allemaal niet beter. Hoe krijg jij weer zelf de controle over je lijf? Op een manier die past bij jou. En samen met mensen die met dezelfde problemen worstelen.

Onze groep is niet zomaar een Facebookgroep maar een community waar mensen elkaar steunen. Maar is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We werken dan ook nauw samen met instituten zoals TNO en het Nederlands Innovatiecentrum Voor Leefstijlgeneeskunde LifeStyle4Health.

Dit is Wim

Oprichter en ervaringsdeskundige Wim Tilburgs stelt zich graag aan je voor in de volgende video. Wim’s verhaal is er één die veel mensen heeft geholpen en gemotiveerd om echt het roer om te gooien… en dit volhouden uiteraard!

Monique’s verhaal

Monique was al lange tijd bekend met de ziekte Diabetes, omdat haar man Diabetes had. En toen kreeg ze zelf ook de diagnose Diabetes. Bekijk hier Monique’s verhaal, wat het met haar heeft gedaan en hoe zij Diabetes wist te doorbreken voor haar en haar man.

Joep’s verhaal

In de volgende video hoor je het verhaal van Joep. Hij praat over het saamhorigheidsgevoel dat hij krijgt, door deel te nemen aan Diabetes2 Doorbreken. Hij staat er niet alleen voor door de vele verhalen van ervaringsdeskundigen en adviezen van artsen in de community.

Onze groep is er om jou te helpen om diabetes te doorbreken!

Hieronder vind je onze vaste rubrieken zoals de vragen aan de leefstijlarts. Het registreren en analyseren van jouw voortgang met professionele overzichten. En de mogelijkheid tot online coaching door onze coaches en ervaringsdeskundigen.

Heb je nog vragen dan kun je deze ook stellen via de livechat rechtsonder op deze pagina. 

De positieve ervaringen van onze deelnemers

{Door deze groep is mijn diabetes langdurig onder controle. Gewoon door het aanpassen van mijn leefstijl. Ik voel mij al zo veel fitter, beter en gezonder. Na twee dagen kon ik stoppen met de insuline en ik gebruik helemaal geen medicijnen. Ik eet gevarieerd, onbewerkt en vers. En ik ben ook nog eens afgevallen zonder dat mijn focus op het afvallen ligt. Maar eerder op gezond worden en blijven. De tips, complimenten en de ondersteuning maar ook de openheid zijn bemoedigend en verfrissend eerlijk. Het heeft mijn leven voor goed veranderd.
Ellen
56 jaar
{Altijd heb ik geweten dat een leefstijlverandering genoeg zou moeten zijn om van mijn diabetes af te komen. Deze groep heeft mij weten te overtuigen dat ook ik die ommezwaai kán maken. In een paar dagen is mijn dieet resoluut veranderd en zijn mijn waardes al verbeterd. Zonder de stimulans en vooral ENORME kennis in de groep, had ik hier nooit aan durven beginnen.
Sandra Breure
36 jaar
{De groep biedt mij tips en trucs, recepten, antwoord op mijn vragen , een steuntje in de rug dan wel een stok achter de deur. Ik lees graag ervaringen van anderen om ervan te leren of nieuwe ideeën op te pikken. Maar vooral de wetenschap dat ik niet alleen ben en goed bezig ben doet me goed.
Marjet D'Hous
69 jaar
{Dankzij de steun en informatie van deze groep heb ik kunnen voorkomen dat ik aan de medicijnen moest. Ik heb nu de diabetes doorbroken en ben nu een mentor voor anderen die ook hun diabetes willen doorbreken.
Monique
54 jaar
{Deze groep helpt mij met de moeilijke momenten door mee te denken en recepten te delen. Daar door ben ik nu zeker op de goede weg om mijn diabetes onder controle te krijgen en gewicht te verliezen.
Rita Scholten
57 jaar
{De afgelopen maanden heb ik mijn leefstijl aangepast en heb ik ook een glucosemeter gekocht om mijn waardes zelf bij te houden. Voorlopig ben ik al tevreden. In juni wordt er weer bloed geprikt, dan weet ik wat mijn veranderde levensstijl heeft gedaan. Ik ben in ieder geval al wel 6 kilo kwijt.
Thea Booi - Reynhout
69 jaar
{Ik hoop de suiker onder controle te krijgen, dat zocht ik op FB groep! Inmiddels lukt het aardig! Ik vind het elke dag een strijd. Weer bewegen door te wandelen, koolhydraatarm en suikervrij eten maken. Door de verhalen, dieettips, recepten op FB word ik gemotiveerd om door te gaan!
Netty Kolsteren
57 jaar
{Deelname aan deze groep heeft ervoor gezorgd dat ik al sinds november 2018 medicatievrij ben, terwijl ik het advies kreeg te gaan spuiten
Rennie Fopma
49 jaar
{Hoewel slechts 2 maal in 2 jaar een te hoge suikermeting toch hier aangemeld en12 kg afgevallen en suiker weer normaal
Cor Hoekstra
69 jaar
{Deze groep stimuleert me en blijft helpen om mijn diabetes om te keren.
Joke Maclean
72 jaar
{Deze groep betekent nog steeds veel voor mij. Ruim 2 jaar geleden ben ik ivm diabetes en een heel verdrietige periode in mijn leven koolhydraatarm gaan eten, omdat de bloedwaarden heel slecht waren. Ik slikte veel medicijnen. Mijn zus ( geen diabetespatient) heeft me in die periode heel erg gesteund en is mee gaan doen met koolhydraatarm eten. We zijn beide alleen en eten sinds die tijd samen. Na verloop van tijd ontdekte ik de Facebookgroep en heb me ingeschreven. Wekelijks probeer ik de ZWEM bij te houden. Je blijft er wakker van. Inmiddels ben ik flink wat kilo’s kwijt.
Marian van der Wildt
73 jaar
{Vijf jaar geleden begonnen met leefstijlverandering naar aanleiding van een krantenartikel waarin koolhydraat beperkte voeding werd aangedragen als (mogelijke) oplossing om van de diabetes medicijnen af te komen. Dat is me binnen één week gelukt. Die ontdekking gaf meteen en enorme boost aan mijn motivatie om door te gaan. Pas later deze groep ontdekt en dankzij de ervaring en de kennis binnen deze groep is mijn leefstijlaanpassing pure routine geworden. Nu op mijn 71ste heb ik een veel betere conditie dan op mijn 63ste toen de diabetes 2 werd ontdekt!
Ab Bosman
71 jaar

Succesvolle deelnemers delen hun persoonlijke methode.

Lees in dit artikel de persoonlijke ervaringen van succesvolle deelnemers en hun tips waardoor ze vaak meer dan 20 kilo zijn afgevallen in zeer korte tijd en hun diabetes type 2 hebben doorbroken.

 

Resultaten leefstijlprogramma diabetes 2 doorbreken
TNO onderzoek Je Leefstijl Als Medicijn werkt

TNO-onderzoek bevestigd

De grote meerderheid van de volgers van het leefstijlprogramma diabetes2doorbreken bereikt met de community meer dan ze alleen zouden kunnen.

Meer over het TNO-onderzoek

 

Heb jij diabetes type 2 en wil jij die ook doorbreken?

Schrijf je in en word lid van onze online community.

Diabetes type 1 of LADA

Heb jij zelf LADA of diabetes type 1 of heb je kinderen met diabetes type 1?

Daarvoor is het leefstijlprogramma diabetes 1 in eigen hand.

→ Klik hier voor meer informatie of om lid te worden

Diabetes 1 in eigen hand leefstijlprogramma Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is genomineerd voor de BID Positivity Awards, onderdeel van de Big Improvement Day.

De Awards zijn een prachtig initiatief: inspirerende organisaties die een positieve bijdrage aan de samenleving leveren worden in het zonnetje gezet. Organisaties zoals – inderdaad – Je Leefstijl Als Medicijn!

 

Meer weten of deze oproep delen?

Lees hier ons verhaal.

Klik op de afbeelding hiernaast om te stemmen

Stem voor de BID positivity awards

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Doe een gift
Contact opnemen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest