Leefstijlarts Melanie Meijer

Mijn naam is Melanie Meijer en ik ben huisarts en leefstijlarts.

Ik gun het iedereen om te kunnen zijn wie ze zijn, om tot bloei te komen, als ultieme voorwaarde voor gezondheid en geluk. Ik wil mensen leren het zelf te doen.

Curriculum Vitae:

Melanie Meijer, huisarts en leefstijlarts
Specialisatie: Leefstijlgeneeskunde

Aandachtsgebieden:

  • Metabool syndroom / Insuline resistentie,
  • Prikkelbare Darm Syndroom,
  • Lipoedeem,
  • Leefstijl bij Kinderen,
  • SOLK

Curriculum Vitae:

Geneeskunde (Universiteit Utrecht)
Huisartsgeneeskunde (Universiteit Utrecht)
Nyenrode Business Universiteit
Specialisaties: Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en Cognitieve Gedragstherapeutische Technieken voor de Huisarts (VUmc Amsterdam)
Integrale Geneeskunde, Leefstijlgeneeskunde (Academy for Integrative Medicine Amsterdam)

Dokter BLOEM Leefstijlkliniek

Vanuit Dokter BLOEM® Leefstijlkliniek zie ik mensen die klachten hebben en met hun leefstijl deze willen verminderen of ervan af willen komen. BLOEM is enerzijds een metafoor voor tot bloei komen. Anderzijds is het een acroniem en staat elke letter voor een belangrijk aspect van de leefstijl:

Beweging, Lidmaatschappen, Ontspanning, Eten en drinken en Motieven. De methodiek bevat een aantal technieken die ingezet kunnen worden om onderliggende belemmerende overtuigingen op te ruimen.

Het behandelteam bestaat uit specialisten met een passie voor leefstijl: leefstijlcoaches, diëtisten, fysiotherapeuten en zo nodig worden ook andere disciplines betrokken, zoals de psycholoog of maatschappelijk werker. Vanzelfsprekend vindt er periodiek terugkoppeling plaats naar de eigen huisarts.

Belangrijk bij nieuw gedrag is het volhouden. Onderzoek laat zien dat de meeste mensen ongeveer 2 jaar na de interventie (zoals een dieet) weer zijn teruggevallen in hun oude patroon. Twee zaken krijgen bij ons daarom extra aandacht:

  1. Onderliggende overtuigen die iemand heeft waardoor nieuw gedrag moeilijk is vol te houden. Bijvoorbeeld: ‘het lukt me toch nooit’, ‘iedereen is bij ons te zwaar’, ‘ik ben al jaren bezig, waarom zou het nu wel lukken’.
  2. Het wortelen van dit nieuw gedrag in iemands eigen omgeving, of zorgen voor sociaal contact met gelijkgestemden, waardoor gedrag makkelijker is vol te houden, ook ná die twee jaar.

Hier alvast wat tips:

  • Zorg voor voldoende wilskracht. Deze is het sterkst bij stabiele bloedsuikers. Dat alleen al kan een reden zijn om snelle suikers (snelle koolhydraten) te vermijden en manieren te vinden om te leren omgaan met stress.
  • Zorg voor dagelijks opschoning van je emoties. Emoties horen bij het leven, ervaar ze en laat ze gaan. Als emoties gaan vastzitten, zoals tandplak na een maaltijd, kan dit op termijn klachten geven. Er zijn meerdere manieren om je binnenste ‘te poetsen’, zoals je ook dagelijks je tanden poetst.
  • Het aanleren van nieuw gedrag heeft meestal een week of zes nodig, en werkt het beste als je dit met 6-7 personen doet. Samen zelf doen, samen sterk!

www.dokterbloem.nl[email protected]

Teamblog van Dokter Bloem leefstijlklinieken.

Regelmatig verschijnen er blogs van een van teamleden van Dokter Bloem Leefstijlklinieken. 

Voor meer informatie ga naar de website www.dokterbloem.nl

et|icon_error-circle_alt|r

Your Title Goes Here

Heb je diabetes type 2? Wil je hier iets aan doen? Schrijf je in en maak kans om deel te nemen aan een gratis pilotprogramma waarbij je aan de slag gaat met Je Leefstijl Als Medicijn. Lees meer

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Samenwerkingspartners

Deze website is mede mogelijk dank zij onze partners.

Ekomenu Maaltijdboxen Kook gezonde gerechten die perfect passen bij jouw leefstijl.

Ancora.health Het preventieve gezondheidsplan gebaseerd op jouw data.

 

Ekomenu
Ancora Health

Pin It on Pinterest