Krentenbollen

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Koolhydraatarm
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 4

Equipment

  • Oven

Ingrediënten

  • 20 gram Amandelmeel
  • 4 gram Bakpoeder
  • 8 gram Psylliumvezel
  • 5 gram Kokosmeel
  • 10 gram Erythritol
  • Snufje Zout
  • 2 Eieren
  • 65 gram Griekse yoghurt
  • 5 gram Vanille-aroma
  • 4 Paranoten
  • 15 Gram Rozijnen

Instructies

  • Weeg en meng alle droge ingrediënten (met uitzondering van de noten en rozijnen) door elkaar
  • Voeg de yoghurt, eieren en vanille aroma toe. Roer nogmaals goed door. 
  • Hak met de keukenmachine de paranoten en rozijnen klein. Roer de noten en rozijnen door het beslag. 
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en laat het beslag 15-30 minuten rusten (om het rijzen van de bolletjes te bevorderen).
  • Verdeel het deeg in 4 porties (bolletjes) op een rooster bekleed met bakpapier. 
  • Bak de bolletjes in 20 minuten goudbruin. 

Voedingswaarde

Serving: 1stuk | Koolhydraten: 5.1g | Eiwit: 5.4g | Vet: 8.85g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!