Kom verder

met Je Leefstijl Als Medicijn

weer baas over je eigen gezondheid

Kom Verder met Je Leefstijl Als Medicijn

Monique Koffeman

Monique Koffeman

Coördinator Kom Verder Ambassadeurs

Ik wil me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Monique Koffeman en bij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn ben ik de coördinator van de Kom Verder Ambassadeurs.

Twee jaar geleden kwam ik in aanraking met Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Sindsdien heb ik mijn Diabetes type 2 weten te doorbreken door middel van een andere leefstijl.

Ik voel mij sindsdien tien jaar jonger en slik geen medicatie meer. Dit is iets dat ik iedereen met een chronische ziekte gun. Of je nu Diabetes, COPD, Hart- en vaatziekten of Obesitas hebt, met deze leefstijl kan je het roer omgooien en jouw kwaliteit van leven verbeteren.

Sinds januari 2020 heeft onze stichting het “Kom Verder Spel’ van Zelfzorg Ondersteund overgenomen en geven wij trainingen door het hele land. Deze trainingen zijn bedoeld om mensen met een chronische ziekte zelfredzamer te maken en hen te ondersteunen bij de gedragsverandering. Zo kunnen zij meer uit zichzelf halen, waardoor zij een hogere kwaliteit van leven behouden. Zij krijgen weer de regie in eigen hand. Het spel kan worden ingezet bij bijeenkomsten voor diverse doelgroepen, zoals patiëntenverenigingen, (eerstelijns) professionals en beleidsmakers, zorgverzekeraars en managers.

Heb je interesse en wil je graag dat wij bij jou komen om dit spel te spelen bij jouw doelgroep, neem dan contact op met:

Of via onderstaand formulier

Het persoonlijke verhaal van Monique en Cornelis Koffeman

De Kom Verder Ambassadeurs

Per 1 januari zet Stichting Je Leefstijl Als Medicijn het initiatief Kom Verder Ambassadeurs voort dat is gestart door de coöperatie ZelfZorg Ondersteund.

Als je mensen ondersteunde zelfzorg wil verlenen of wil helpen met leefstijlaanpassingen betrek die dan zoveel mogelijk bij de besluitvorming rondom zulke projecten en trajecten. De Kom Verder Ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen die zijn opgeleid om mee te denken namens de groep van mensen die zij vertegenwoordigen. Het zijn mensen met een chronische cardiometabole aandoening zoals COPD, diabetes type 2, hart en vaat aandoeningen maar ook depressie, en burn-outs. De Kom Verder Ambassadeurs zijn de ambassadeurs van onder andere het longfonds, het diabetesfonds, de harteraad en de hartstichting. Ze zijn verenigd in de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Meer over de Kom Verder Ambassadeurs op hun eigen site. www.kom-verder.nl

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde.

Dit met als doel om persoonsgerichte leefstijlgeneeskunde verder te ontwikkelen. Het partnerschap richt zich met name op interventies die de eigen regie van mensen met een chronische ziekte versterken.

Meer informatie op  www.lifestyle4health.nl

 

Harrie Willems voeding en yoga
Harrie Willems voeding en yoga

Harrie Willems voeding en yoga

Ondanks dat ik een actief leven had met veel sport ging het flink bergaf met mijn fitheid / gezondheid. Bloedneuzen, huidirritaties, eczeem,  pollen allergie, vaak griep, chronische ontstekingen aan pezen en gebit, kortademig en last van stress. Dankzij leefstijl als Medicijn zijn al deze klachten verdwenen.

Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, heeft sinds 2015 zijn diagnoses diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in om andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen te ondersteunen. De stichting heeft als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening met 100.000 te verminderen. Hier is hij te beluisteren in een uitzending van Radio EenVandaag, samen met prof. dr. Hanno Pijl van het LUMC en dr. ir. Ben van Ommen van TNO – twee grondleggers van leefstijlgeneeskunde in Nederland. 

Radio eenvandaag Hanno Pijl en Ben van Ommen Leefstijl Als Medicijn

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Samenwerkingspartners

Deze website is mede mogelijk dank zij onze partners.

Ekomenu Maaltijdboxen Kook gezonde gerechten die perfect passen bij jouw leefstijl.

Ancora.health Het preventieve gezondheidsplan gebaseerd op jouw data.

Vriendenloterij Doe mee en steun stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

 

Ekomenu
Ancora Health
Vriendenloterij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Pin It on Pinterest