Kom verder

met Je Leefstijl Als Medicijn

weer baas over je eigen gezondheid

Kom Verder met Je Leefstijl Als Medicijn

Monique Koffeman

Monique Koffeman

Coördinator Kom Verder Ambassadeurs

Ik wil me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Monique Koffeman en bij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn ben ik de coördinator van de Kom Verder Ambassadeurs.

Twee jaar geleden kwam ik in aanraking met Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Sindsdien heb ik mijn Diabetes type 2 weten te doorbreken door middel van een andere leefstijl.

Ik voel mij sindsdien tien jaar jonger en slik geen medicatie meer. Dit is iets dat ik iedereen met een chronische ziekte gun. Of je nu Diabetes, COPD, Hart- en vaatziekten of Obesitas hebt, met deze leefstijl kan je het roer omgooien en jouw kwaliteit van leven verbeteren.

Sinds januari 2020 heeft onze stichting het “Kom Verder Spel’ van Zelfzorg Ondersteund overgenomen en geven wij trainingen door het hele land. Deze trainingen zijn bedoeld om mensen met een chronische ziekte zelfredzamer te maken en hen te ondersteunen bij de gedragsverandering. Zo kunnen zij meer uit zichzelf halen, waardoor zij een hogere kwaliteit van leven behouden. Zij krijgen weer de regie in eigen hand. Het spel kan worden ingezet bij bijeenkomsten voor diverse doelgroepen, zoals patiëntenverenigingen, (eerstelijns) professionals en beleidsmakers, zorgverzekeraars en managers.

Heb je interesse en wil je graag dat wij bij jou komen om dit spel te spelen bij jouw doelgroep, neem dan contact op met:

Of via onderstaand formulier

Het persoonlijke verhaal van Monique en Cornelis Koffeman

De Kom Verder Ambassadeurs

Per 1 januari zet Stichting Je Leefstijl Als Medicijn het initiatief Kom Verder Ambassadeurs voort dat is gestart door de coöperatie ZelfZorg Ondersteund.

Als je mensen ondersteunde zelfzorg wil verlenen of wil helpen met leefstijlaanpassingen betrek die dan zoveel mogelijk bij de besluitvorming rondom zulke projecten en trajecten. De Kom Verder Ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen die zijn opgeleid om mee te denken namens de groep van mensen die zij vertegenwoordigen. Het zijn mensen met een chronische cardiometabole aandoening zoals COPD, diabetes type 2, hart en vaat aandoeningen maar ook depressie, en burn-outs. De Kom Verder Ambassadeurs zijn de ambassadeurs van onder andere het longfonds, het diabetesfonds, de harteraad en de hartstichting. Ze zijn verenigd in de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Meer over de Kom Verder Ambassadeurs op hun eigen site. www.kom-verder.nl

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is partner van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde.

Dit met als doel om persoonsgerichte leefstijlgeneeskunde verder te ontwikkelen. Het partnerschap richt zich met name op interventies die de eigen regie van mensen met een chronische ziekte versterken.

Meer informatie op  www.lifestyle4health.nl

 

Hanno Pijl Nationaal leefstijlplatform wil de zorg hervormen

Nationaal leefstijlplatform wil de zorg hervormen

Lees het interview door Peter van Lonkhuyzen met hoogleraar Hanno Pijl. Samen met Ben van Ommen van TNO, de initiatiefnemers van het innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde.

https://blog.jeleefstijlalsmedicijn.nl/nationaal-leefstijlplatform-wil-de-zorg-hervormen

 

​Wil jij leefstijltips maar ook meedenken over een gezonde, duurzame en vitale samenleving?

Het leefstijl Als Medicijn Platform zijn openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word jij ook lid? Je bent van harte welkom.

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Succesverhalen

Hier delen we de ervaringen van mensen die leefstijlaanpassingen succesvol hebben toegepast op hun chronische aandoeningen zoals diabetes, MS, obesitas etc.

Esther de Roo CrossFit leefstijl en mindset

Esther de Roo CrossFit leefstijl en mindset

Januari 2012. Het enige wat ik op dat moment nog kan, is kleine stukjes lopen met de kinderwagen als ondersteuning. Met veel pijn en moeite lukt het mij om voor mijn kinderen te zorgen. In de CrossFit box maakte ik ook kennis met een andere leefstijl. Met voeding, beweging en mindset sta ik weer volop in het leven.

Lees meer
Harrie Willems voeding en yoga

Harrie Willems voeding en yoga

Ondanks dat ik een actief leven had met veel sport ging het flink bergaf met mijn fitheid / gezondheid. Bloedneuzen, huidirritaties, eczeem,  pollen allergie, vaak griep, chronische ontstekingen aan pezen en gebit, kortademig en last van stress. Dankzij leefstijl als Medicijn zijn al deze klachten verdwenen.

Lees meer
Gertjan Otto De reis die suikerziekte heet.

Gertjan Otto De reis die suikerziekte heet.

Een studie over voeding en diabetes type 1. Conclusie Anders eten. Resultaat goede bloedsuikers en energie voor tien, sport veel, ziet er getraind uit. De bloedsuikers van Gertjan zijn strak goed terwijl hij maar 1x per dag langwerkende insuline spuit. Hij heeft geen bijkomende complicaties van de suikerziekte.

Lees meer

Het begin van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn heeft al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen zoals  te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening  met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

​Wil jij leefstijltips maar ook meedenken over een gezonde, duurzame en vitale samenleving?

Het leefstijl Als Medicijn Platform zijn openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word jij ook lid? Je bent van harte welkom.

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 4.115 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This