In ketose blijven is niet gemakkelijk. Dat schrijft Amanda C. Hughes in het voorwoord van Het keto-dieet compleet. Dat komt vooral door haar familieleden die nog steeds niet begrijpen waarom ze in het weekend bij een avondmaaltijd het brood weglaat. Diëten doe je (in Italië) immers niet in het weekend. Tegelijkertijd is Hughes door het afkicken van koolhydraten zo sterk geworden dat het haar geen moeite meer kost donuts en aardappelpuree te laten staan. Ketogeen is niet voor even. Amy Ramos, auteur van Het keto-dieet compleet, neemt haar lezers bij de hand. Ze legt uit waarom Ketogeen eten gebaseerd is op een lagere consumptie van koolhydraatrijke voedingsmiddelen en adviseert vrienden en familieleden te informeren wanneer je start met het volgen van ketogene leefregels; en vergeet ook de huisarts niet. Het duurt vier tot acht weken duurt voor het lichaam zich volledig aan ketose heeft aangepast.
“Als is het maar 15 minuten per week”
In ketose gaan omvat volgens Ramos vijf stappen: de bezem door de voorraadkast halen, opnieuw boodschappen leren doen, aanvullingen aanschaffen op de keukenuitrusting, een maaltijdplan maken en beweging. Deze laatste stap is wel erg laagdrempelig omschreven: “Elke vorm van beweging, ook al is het maar 15 minuten per week, is beter dan helemaal geen beweging.” Daar had toch wel een steviger doelstelling mogen staan. Ook het adviseren van krachttraining is niet aan Ramos besteed: de keuze voor en onderbouwing van de door haar voorgestelde oefeningen ontbreekt.
Geen uithongering
Het voordeel van ketogeen eten vindt Ramos dat je jezelf niet hoeft uit te hongeren en geen producten hoeft te eten waar kraak noch smaak aan zit. Dat maakt het volhouden van andere diëten vaak zo lastig. Ramos legt dat goed en overtuigend uit. Ze beschrijft eenvoudige, heerlijke recepten met mooie bijbehorende foto’s. Ik denk dat de doelgroep veel steun heeft aan dit boek omdat het de belofte van gids waarmaakt.
[bol_product_links block_id=”bol_5c0579dc3ea5d_selected-products” products=”9200000095348498″ name=”clemensketo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Het ketogeen dieet
Het ketogeen dieet is in 1920 ontwikkeld als interventie voor mensen met epilepsie. Wanneer er sprake is van hardnekkige aanvallen, kan dit dieet ingezet worden om de epilepsie onder controle te houden. Maar het dieet wordt steeds populairder. Naar mate de jaren verstrijken wordt duidelijk dat het dieet ook voor andere ziekten ingezet kan worden. Maar wat is het ketogene dieet nou precies? En wat kan het voor jou betekenen? Lees dan hier de ultieme kids gids voor het antwoord.
Ketogeen dieet pakket
Omdat we veel vraag kregen over het meten van ketonen en glucose in het bloed hebben we in overleg met diabetescentrale.nl deze aanbieding van onder andere een meter met strips.
Artikelen geschreven door Clemens Vollebergh
Waarom je Tim Noakes moet kennen
Professor Tim Noakes is emeritus hoogleraar in sport- en bewegingswetenschappen Hij zet vraagtekens bij de oorzaken van obesitas, hart- en vaatzieken enz.
Kracht trainen maakt jonger en sterker
Kracht trainen is de beste verjongingskuur, maar ook het beste middel om af te vallen. Bovendien is krachttraining uitstekend voor de hartspier. Maak van krachttrainen echter geen duursport.
Van eetlust naar eetrust
Koolhydraatbeperkte voeding is een pijler van gezonde leefstijl. Diëtiste Yvonne Lemmers schreef Grip Op Koolhydraten met snelle en makkelijke weekmenu’s.
De perfecte workout?
tv-presentatrice Olga Commandeur houdt -vanuit commerciële overwegingen en door gebrek aan kennis- haar (oudere) publiek vooral binnen de comfortzone.
Positieve boodschap Je leefstijl als medicijn landt
Stichting Je leefstijl als medicijn timmert sinds kort aan de weg en is nu al een serieuze speler in de leefstijlwereld. Een beknopt activiteitenoverzicht.
Diabetesfonds: “Diabetes is nog steeds een ongeneeslijke ziekte”
Volgens het Diabetes Fonds is diabetes ‘nog steeds een ongeneeslijke ziekte’. Dit staat haaks op de opvatting en ervaringen van Je leefstijl als medicijn.
Nooit meer spuiten?
Kan leefstijlaanpak de prullenbak in? Medici van Amsterdam UMC claimen een nieuwe ‘verschroeiende’ behandeling van diabetes type 2.
De power van kracht
Na zes jaar krachttraining is dr. Catherine Walter (71) de sterkste vrouw in haar leeftijdsklasse. Haar motto: “Kijk naar waar je toe in staat bent”.
Medicijnen genezen niet – Het Pillenprobleem
Jaarlijks overlijden onnodig honderdduizenden mensen door de ontspoorde medicijnenindustrie. Epidemioloog Dick Bijl legt uit waarom medicijnen niet werken.
Spierkracht maakt je weerbaarder dan ooit!
Een gezonde leefstijl begint bij voeding, beweging én spierkracht. Dat laatste wordt door mensen die streven naar een gezond lichaam vaak ‘vergeten’.
€ 1 miljoen voor leefstijlgeneeskunde
Het wordt steeds meer duidelijk dat leefstijl als medicijn effectief is tegen ziekten als diabetes type 2. En stelt de overheid €1 miljoen extra beschikbaar
Leefstijlgeneeskunde in EenVandaag met Hanno Pijl en Simon Huisman
Simon Huisman een van de mensen die lid is van onze Facebook voor mensen met diabetes in uitzending van EenVandaag over leefstijlgeneeskunde met Hanno Pijl.
De grassroots missie van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn
Grassroots Stichting Je leefstijl Als Medicijn heeft als missie om het aantal mensen dat lijdt aan ziekten die voortkomen uit hun leefstijl te verminderen.
Pascale Naessens: “Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten”
“Koop vers, kook zelf, eet samen”. Pascale Naessens, de Belgische deskundige in alledaagse gezonde voeding, houdt het graag simpel.
Stof rond ‘Pondje, mondje’ neergedaald
Na een goed gesprek dat Wim Tilburgs en Psychiater Menno Oosterhoff hebben gevoerd over zijn blog in het Medisch Contact is alles weer keurig rechtgezet.
Leefstijl als medicijn is geen dikkebultgeneeskunde
Psychiater Menno Oosterhoff is de weg kwijt, zo blijkt uit zijn blog ‘Pondje, mondje’ Daarin stelt hij leefstijlgeneeskunde gelijk aan dikkebultgeneeskunde.
Je Leefstijl Als Medicijn community op Facebook
Word ook lid van een van onze besloten coachingsgroepen onder medische supervisie op Facebook
Besloten Facebookgroep voor mensen met diabetes type 2 die elkaar motiveren hun diabetes te doorbreken hun met leefstijl als medicijn
Besloten Facebookgroep voor iedereen die wil starten met het ketogeen dieet in combinatie met Intermittent Fasting
Openbare Facebookgroep voor iedereen die mee wil praten over of meer wil weten op over het onderwerp leefstijl als medicijn in het algemeen.
Sponsoring en Ondersteuning
Het sponsor bedrag tot nu toe: 2.117,20 Euro
steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn
Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.
Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl
Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn
De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.
Contact opnemen
Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.
Stichting Je Leefstijl Als Medicijn
KvK nummer 72173653 RSIN 859015567
Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13