In ketose blijven is niet gemakkelijk. Dat schrijft Amanda C. Hughes in het voorwoord van Het keto-dieet compleet. Dat komt vooral door haar familieleden die nog steeds niet begrijpen waarom ze in het weekend bij een avondmaaltijd het brood weglaat. Diëten doe je (in Italië) immers niet in het weekend. Tegelijkertijd is Hughes door het afkicken van koolhydraten zo sterk geworden dat het haar geen moeite meer kost donuts en aardappelpuree te laten staan. Ketogeen is niet voor even. Amy Ramos, auteur van Het keto-dieet compleet, neemt haar lezers bij de hand. Ze legt uit waarom Ketogeen eten gebaseerd is op een lagere consumptie van koolhydraatrijke voedingsmiddelen en adviseert vrienden en familieleden te informeren wanneer je start met het volgen van ketogene leefregels; en vergeet ook de huisarts niet. Het duurt vier tot acht weken duurt voor het lichaam zich volledig aan ketose heeft aangepast.

“Als is het maar 15 minuten per week”

In ketose gaan omvat volgens Ramos vijf stappen: de bezem door de voorraadkast halen, opnieuw boodschappen leren doen, aanvullingen aanschaffen op de keukenuitrusting, een maaltijdplan maken en beweging. Deze laatste stap is wel erg laagdrempelig omschreven: “Elke vorm van beweging, ook al is het maar 15 minuten per week, is beter dan helemaal geen beweging.” Daar had toch wel een steviger doelstelling mogen staan. Ook het adviseren van krachttraining is niet aan Ramos besteed: de keuze voor en onderbouwing van de door haar voorgestelde oefeningen ontbreekt.

Geen uithongering

Het voordeel van ketogeen eten vindt Ramos dat je jezelf niet hoeft uit te hongeren en geen producten hoeft te eten waar kraak noch smaak aan zit. Dat maakt het volhouden van andere diëten vaak zo lastig. Ramos legt dat goed en overtuigend uit. Ze beschrijft eenvoudige, heerlijke recepten met mooie bijbehorende foto’s. Ik denk dat de doelgroep veel steun heeft aan dit boek omdat het de belofte van gids waarmaakt.

[bol_product_links block_id=”bol_5c0579dc3ea5d_selected-products” products=”9200000095348498″ name=”clemensketo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het ketogeen dieet

Het ketogeen dieet is in 1920 ontwikkeld als interventie voor mensen met epilepsie. Wanneer er sprake is van hardnekkige aanvallen, kan dit dieet ingezet worden om de epilepsie onder controle te houden. Maar het dieet wordt steeds populairder. Naar mate de jaren verstrijken wordt duidelijk dat het dieet ook voor andere ziekten ingezet kan worden. Maar wat is het ketogene dieet nou precies? En wat kan het voor jou betekenen? Lees dan hier de ultieme kids gids voor het antwoord.

Ketogeen dieet pakket

Omdat we veel vraag kregen over het meten van ketonen en glucose in het bloed hebben we in overleg met diabetescentrale.nl deze aanbieding van onder andere een meter met strips.

Aanbieding startpakket met ketonenstrips.

Artikelen geschreven door Clemens Vollebergh

Kracht trainen maakt jonger en sterker

Kracht trainen maakt jonger en sterker

Kracht trainen is de beste verjongingskuur, maar ook het beste middel om af te vallen. Bovendien is krachttraining uitstekend voor de hartspier. Maak van krachttrainen echter geen duursport.

Van eetlust naar eetrust

Van eetlust naar eetrust

Koolhydraatbeperkte voeding is een pijler van gezonde leefstijl. Diëtiste Yvonne Lemmers schreef Grip Op Koolhydraten met snelle en makkelijke weekmenu’s.

De perfecte workout?

De perfecte workout?

tv-presentatrice Olga Commandeur houdt -vanuit commerciële overwegingen en door gebrek aan kennis- haar (oudere) publiek vooral binnen de comfortzone.

Nooit meer spuiten?

Nooit meer spuiten?

Kan leefstijlaanpak de prullenbak in? Medici van Amsterdam UMC claimen een nieuwe ‘verschroeiende’ behandeling van diabetes type 2.

De power van kracht

De power van kracht

Na zes jaar krachttraining is dr. Catherine Walter (71) de sterkste vrouw in haar leeftijdsklasse. Haar motto: “Kijk naar waar je toe in staat bent”.

​Wil jij leefstijltips maar ook meedenken over een gezonde, duurzame en vitale samenleving?

Het leefstijl Als Medicijn Platform zijn openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word jij ook lid? Je bent van harte welkom.

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 4.115 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This