Deze week maar eens de stoute schoenen aangetrokken en ik ben gestart met het uitzenden van live video’s via de Facebook groep Leefstijl als medicijn platform.

Keer diabetes om met het ketogeen dieet

Een van de video’s had als onderwerp mijn persoonlijke ervaringen met het ketogeen dieet want mede dank zij dit dieet heb ik mijn diabetes type 2 om kunnen keren en daarnaast ben ik ook nog eens 40 kilo afgevallen.

Bij deze video verwijs ik naar enkele documenten:

Een van die documenten is een document dat ik enkele jaren heb geschreven en gepubliceerd op mijn vorige blog LowCarbInLowlands met als titel Ketose, ketonen en het ketogeen dieet. In dit document vind je meer uitleg maar ook zeer interessante video’s.

Ook op deze site staat het artikel het ketogeen dieet als medicijn dat is geschreven door leefstijlcoach Eline Lescher.

Mijn persoonlijke ervaringen met het ketogeen dieet heb ik ook al eerder beschreven, ook op mijn vorige blog LowCarbInLowlands onder de titel ketogeen dieet 28 kilo kwijt in drie maanden.

Op dit blog heb ik een artikel geschreven “Goed afvallen is vet verliezen en spierenopbouwen“. Hier leg ik je alles uit over metabolisme en hoe je zelf je dagelijkse kcal inname kan berekenen en hoe je dan het beste je macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) kan verdelen over je berekende dagelijkse kcal’s.

In dat document verwijs ik dan ook naar een handig formulier waarmee je voor jezelf een persoonlijk advies samen kan stellen.

 

 

 

Onderstaande video is een persoonlijk verhaal dat verteld hoe ik weer kerngezond ben kunnen worden met mijn leefstijl als medicijn terwijl ik eigenlijk al met 1 voet in het graf stond. Hoe ondanks een enorme zak vol medicatie waaronder insuline, cholesterolverlagers (statines) en bloeddrukverlagers en anti-depressiva maar niet beter werd maar door mijn leefstijl als medicijn ben ik wel genezen en ben ik al 3 jaar volledig medicatie vrij.

Onder de video vind je ook nog een link naar een Facebook groep speciaal voor mensen met diabetes waar ik nu mensen gratis ondersteun met mijn persoonlijke ervaringen om diabetes om te keren maar ik heb me ook door veel studie de laatste jaren me gevormd tot een ervaren leefstijlcoach en motivator.

Het ketogeen dieet

Het ketogeen dieet is in 1920 ontwikkeld als interventie voor mensen met epilepsie. Wanneer er sprake is van hardnekkige aanvallen, kan dit dieet ingezet worden om de epilepsie onder controle te houden. Maar het dieet wordt steeds populairder. Naar mate de jaren verstrijken wordt duidelijk dat het dieet ook voor andere ziekten ingezet kan worden. Maar wat is het ketogene dieet nou precies? En wat kan het voor jou betekenen? Lees dan hier de ultieme kids gids voor het antwoord.

Ketogeen dieet pakket

Omdat we veel vraag kregen over het meten van ketonen en glucose in het bloed hebben we in overleg met diabetescentrale.nl deze aanbieding van onder andere een meter met strips.

Aanbieding startpakket met ketonenstrips.

Het voedingsadvies voor mensen die diabetes type 2 om willen keren.

Het voedingsadvies dat wij in onze Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn geven is mede gebaseerd op het boek Koolhydraatarm, Suikervrij, vetrijk. Mede geschreven door de Zuid-Afrikaanse Professor Tim Noakes en Jonno Proudfoot.

Tim Noakes is emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en ontving een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De methode die hij toepast noemt hij dan het Banting Dieet. Bij de stichting zijn dan ook gecertificeerde Bantingcoaches aangesloten.

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen en IF

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet in combinatie met Intermittent Fasting om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Sponsoring en Ondersteuning

 

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.272,20 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

 

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

De meest recente berichten op de Facebook pagina leefstijl als medicijn / lifestyle as medicine

Facebook Berichten

5 dag geleden

Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Na de uitzending van TROS Radar zal ik samen met huisarts en diabetes kaderarts Jacqui van Kemenade ingaan op alle eventuele vragen die jullie mochten hebben naar aanleiding van de uitzending ... Toon meerToon minder

 

Opmerking plaatsen op Facebook

Dan ben ik goed bezig, ben van 130 kilo naar nu 62 kilo gegaan met kha en sinds 1 februari eet ik ketogeen en IF (20/4) om de laatste kilo's aan te pakken, wandel elke dag ruim 10 kilometer. Mijn BMI is van 50 naar nu 24.6 gegaan... dus ga ik maar zo door, voel me top, beter als in jaren...

Ik denk dat wij inderdaad ook moeten kijken welke methode bij iedereen afzondelijk past. Doe geen ketogeen maar wel kha met veel sporten en bij mij werkt dat. Uiteraard kijk ook kritisch naar de andere pijlers

is er ergens een overzicht met groepen waar je samen aan je leefstijl kunt werken?

Ik kijk ook mee nu

Oké, wat is de remedie bij hashimoto, afvallen is niet vanzelfsprekend, daarbij is de vermoeidheid 'n remmer op alle activiteiten.

Thx voor de info!

Ik zag vanavond dat je binnen twee dagen met insuline kon stoppen, kun je daar iets meer over vertellen ?

Ik las ergens; zolang er (gespoten) insuline in je bloed zit, zul je niet afvallen, graag een reactie Wim.

Ook nieuwsgierig naar de discussie

Dank jullie wel tot snel

Wat maakt dat je in de war raakt , Flip?

Dat waren volgens mij wijkclubs in Leiden

Mijn cholesterol is juist omlaag gegaan sinds ik kh-arm eet.

Fijne uitzending dank je wel

Ach, een oud-collega. Succes Richard!

Dank

Hallo ik ben wel lid geworden maar vind het zo lastig om helemaal geen koolhydraten te eten. Help mij. Heb diabetische type 2 en suikerwaardes zijn vaak hoog

als je gewoon gezond eet, water drinkt, overal een beetje oplet met wat je eet en drinkt en veel beweegt kun je ook kilo's afvallen zonder ook maar ergens lid van te zijn wat heel veel geld kost. gewoon opletten en bewegen....

Wel geen brood, vet etc

Bedankt voor je tips voor mijn metabolisme!!!

waar kunnen we onze vragen naar toe sturen na deze live stream?

Wat was de naam van de sportclub die te zien was??

Dank je wel

180

👍🏻

+ Toon meer opmerkingen

5 dag geleden

Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Vanavond mijn verhaal bij Radar 20:30 NPO 1

Radar
Wim, diabetespatiënt (type 2), gaat eten volgens het ketogeen dieet. Het resultaat? Hij mag van de insulinepennen af, en raakt 40 kilo kwijt in 5 maanden. Kijk ↓, en meer in Radar Extra deel 2, 20:30 uur op NPO 1. Deel 1 terugkijken? Klik op de link onder de video! (Let op: overleg met je arts vóór je stopt met medicatie)
... Toon meerToon minder

 

Opmerking plaatsen op Facebook

Kijk straks

Aartje BC Soenith Chaturi Chan Chaturi Dino Saurus Ursila BJ Madan Jagbandhan

Type 2 spuiten die ook insuline? Dacht alleen type1. Die heb ik. En lees dat alleen mensen met type 2 leefstijl mogen en kunnen veranderen. Ik heb dat gelezen in die vragenlijst. Of zit ik er naast? Weet iemand hier meer over? Maar ketogenen dieet is wel erg drastisch. Mijn diëtiste 25 jaar geleden heeft een koolhydraten lijst ooit gemaakt en kwam ze uit dat ik over de 200 koolhydraten per dag moest. En mijn dochter deed ook zó ketogenen dieet bij een orthomoleculaire behandeling en dat was 5 koolhydraten per dag. Erg zwaar bijna niet vol te hou den .. ze had baarmoederhals kanker . En helaas ook niét overleefd. Werd 37. Dus ik heb toendertijd jaar geleden mij erg verdiept in ketogene dieet.

Heb ook mijn levensstijl veranderd sinds 2 jaar geen medicatie meer

Zo die reacties van die onwetende mensen..bij 't filmpje van radar zelf. Pijnlijk.

Guido van Oeveren, kijken? Of opnemen?

Romeo Wilma

Joshua Menco

+ Toon meer opmerkingen

Lezing samen met Voedingshuisarts Jacqui van Kemenade, professor Hanno Pijl en ons team van Stichting Je Leefstijl als Medicijn op het Nationaal POH congres ... Toon meerToon minder

 

Opmerking plaatsen op Facebook

Gezien in Gennep .

Gezien in Gennep .

👌

Toon meer .....
Share This