Deze week maar eens de stoute schoenen aangetrokken en ik ben gestart met het uitzenden van live video’s via de Facebook groep Leefstijl als medicijn platform.

Keer diabetes om met het ketogeen dieet

Een van de video’s had als onderwerp mijn persoonlijke ervaringen met het ketogeen dieet want mede dank zij dit dieet heb ik mijn diabetes type 2 om kunnen keren en daarnaast ben ik ook nog eens 40 kilo afgevallen.

Bij deze video verwijs ik naar enkele documenten:

Een van die documenten is een document dat ik enkele jaren heb geschreven en gepubliceerd op mijn vorige blog LowCarbInLowlands met als titel Ketose, ketonen en het ketogeen dieet. In dit document vind je meer uitleg maar ook zeer interessante video’s.

Ook op deze site staat het artikel het ketogeen dieet als medicijn dat is geschreven door leefstijlcoach Eline Lescher.

Mijn persoonlijke ervaringen met het ketogeen dieet heb ik ook al eerder beschreven, ook op mijn vorige blog LowCarbInLowlands onder de titel ketogeen dieet 28 kilo kwijt in drie maanden.

Op dit blog heb ik een artikel geschreven “Goed afvallen is vet verliezen en spierenopbouwen“. Hier leg ik je alles uit over metabolisme en hoe je zelf je dagelijkse kcal inname kan berekenen en hoe je dan het beste je macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) kan verdelen over je berekende dagelijkse kcal’s.

In dat document verwijs ik dan ook naar een handig formulier waarmee je voor jezelf een persoonlijk advies samen kan stellen.

 

 

 

Onderstaande video is een persoonlijk verhaal dat verteld hoe ik weer kerngezond ben kunnen worden met mijn leefstijl als medicijn terwijl ik eigenlijk al met 1 voet in het graf stond. Hoe ondanks een enorme zak vol medicatie waaronder insuline, cholesterolverlagers (statines) en bloeddrukverlagers en anti-depressiva maar niet beter werd maar door mijn leefstijl als medicijn ben ik wel genezen en ben ik al 3 jaar volledig medicatie vrij.

Onder de video vind je ook nog een link naar een Facebook groep speciaal voor mensen met diabetes waar ik nu mensen gratis ondersteun met mijn persoonlijke ervaringen om diabetes om te keren maar ik heb me ook door veel studie de laatste jaren me gevormd tot een ervaren leefstijlcoach en motivator.

Boeken kopen via Je Leefstijl Als Medicijn.

Via de pagina gezonde leefstijl boeken kunt u boeken die ik aanbeveel kopen bij Bol.com. Het zijn boeken die u kunnen helpen met een Gezonde Leefstijl. U koopt het boek via deze link rechtstreeks bij Bol.com voor dezelfde prijs die u normaal betaald maar ik ontvang hierover dan een kleine commissie waardoor u de ontwikkeling van deze site steunt.

Diabetes Reset met Leefstijl als Medicijn

Besloten Facebook groep voor mensen die hun diabetes om willen keren met leefstijl als medicijn daarbij elkaar te motiveren en te steunen op dit pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. Enkele malen per week beantwoord ik ook vragen van de leden door middel van live video-sessies.

Sponsoring en Ondersteuning

Als Stichting Je Leefstijl als Medicijn hebben we ambitieuze doelen om het aantal mensen met leefstijlgerelateerde ziekten terug te dringen door in samenwerking tussen wetenschap artsen en zorgvragers te komen tot een nieuwe gezondheidszorg 2.0. Via onze online ondersteuning hebben we al honderden mensen zonder verdere kosten geholpen hun leefstijlgerelateerde ziekte om te keren.

Evidence based Ehealth: mitigatie chronische ziektelast tegen extreem weinig kosten

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

De meest recente berichten op de Facebook pagina leefstijl als medicijn / lifestyle as medicine

Facebook Berichten

5 dag geleden

Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Interessante discussiedag over bewerkte voeding tezamen met Hoogleraren van Wageningen University & Research prof Tiny van Boekel en prof. Harry Wichers en prof Jaap Seidell en Dick Veerman op de open dag bij Foodlog.nl. Morgen het verslag. ... Toon meerToon minder

1 week geleden

Stichting Je Leefstijl als Medicijn

LCHF (Low Carb Healthy Food) is de levensstijl die voor veel mensen de oplossing is om hun gezondheid weer terug te krijgen. Voor mij ook! Eenvoudig gezegd i... ... Toon meerToon minder

Video image

 

Opmerking plaatsen op Facebook

1 week geleden

Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Ik ben het niet altijd met de zienswijze van Martijn Katan eens maar dit keer zeker wel.Ik krijg vragen over ‘The China Study’ van Colin Campbell.
Dat is een studie van de grote Richard Peto uit Oxford, Campbell was een medewerker. Het boek geeft de conclusies echter niet goed weer. Typisch voorbeeld: 'in provincie X eten ze meer rijst en hebben ze minder kanker dan in provincie Y, dus rijst voorkomt kanker.' Maar ze doen veel meer dingen anders in provincie X. Campbell’s beweringen over kanker kloppen niet: zo is er geen bewijs dat vet eten leidt tot borstkanker.
Campbell bepleit een veganistisch dieet. Dat kan gezond zijn, maar kinderen kunnen er blijvende schade aan botten en hersenen van krijgen: rachitis door tekort aan kalk en vitamine D, groeiachterstand door eiwittekort, hersenbeschadiging door tekort aan vitamine B12.
Campbell heeft gelijk dat een voeding zoals de Chinese het cholesterol en het risico op een hartinfarct verlaagt. Maar dat kan ook met andere diëten zonder de tekorten van het Chinese dieet. Het extreme dieet van Campbell leidt waarschijnlijk tot meer i.p.v. minder ziekte.
BRONNEN
Louwman MW, et al. Signs of impaired cognitive function in adolescents with marginal cobalamin status. Am J Clin Nutr. 2000.
www.beyondveg.com/billings-t/comp-anat/comp-anat-8e.shtml
... Toon meerToon minder

Ik ben het niet altijd met de zienswijze van Martijn Katan eens maar dit keer zeker wel.
Toon meer .....