Van zwangerschapsdiabetes naar diabetes

De diagnose ‘diabetes type 2’ is schrikken. Ik kreeg ‘m begin 2008. Het kwam niet echt als een verrassing, want na mijn zwangerschapsdiabetes twee jaar eerder controleerde ik zelf regelmatig mijn suikerwaardes. Maar toch schrok ik, want nu had ik toch een chronische ziekte? Mijn huisarts vertelde mij echter meteen dat ik er nog wat aan kon doen. Hij schreef me Metformine voor en adviseerde me om af te vallen. Dat heb ik serieus aangepakt. Binnen een paar maanden kon ik stoppen met de medicijnen en eind van het jaar was er 28 kilo af. Jarenlang ging het goed. Maar langzamerhand zijn de kilo’s weer blijven plakken. Ik ben nog lang niet op mijn oude gewicht, maar ik moet wel op gaan passen.

MiGuide en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn: samen op de bres voor een gezonde leefstijl

Eind 2018 maakte ik voor mijn werk kennis met MiGuide. MiGuide is een uitkomst voor mensen met diabetes type 2, die net als ik heel veel doen met hun smartphone.

MiGuide is een app die mensen met diabetes type 2 helpt met hun leefstijl. Door een koppeling met het Huisartsen Informatie Systeem kan MiGuide slimme adviezen geven, mede op basis van de gegevens uit het patiëntdossier. De adviezen gaan niet alleen over voeding, maar ook over beweging en alle andere zaken die met die gezonde leefstijl te maken hebben. Door challenges wordt de gebruiker uitgedaagd om de routine te veranderen.

Door MiGuide kwam ik ook in contact met Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Wim Tilburgs, de oprichter van de Stichting, heeft ook diabetes met succes omgekeerd. Hij heeft dit gedaan door te gaan leven volgens de Banting methode. De kennis die hij hierover heeft vergaard, wil hij graag delen met anderen. En met succes! Zijn website heeft veel bezoekers, zijn openbare Facebookgroep heeft meer dan 3.000 volgers en zijn besloten groep van mensen die actief aan de slag zijn om hun leefstijl te veranderen stoomt op naar de 1.000 volgers.

De samenwerking van MiGuide en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is voor beide partijen heel waardevol. Zo leert MiGuide bijvoorbeeld veel van de ervaringen van de deelnemers in de groepen van de Stichting en staat de Stichting via MiGuide in contact met een brede achterban aan medische experts.

Over een paar maanden start MiGuide met een proeftuin met ongeveer 400 patiënten uit 10 huisartsenpraktijken. In de maanden daarna wordt deze testgroep uitgebreid. Verwachting is dat de app eind 2019 voor het grotere publiek beschikbaar is.

Ik mag als ervaringsdeskundige meekijken met de proeftuin. Natuurlijk hoop ik dat ik de app niet echt nodig ga hebben. Maar mocht het toch zo zijn, dan weet ik dat zowel MiGuide als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn er voor mij zijn!

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels bijna 1.000 leden van deze groep toepassen.

 

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen en IF

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet in combinatie met Intermittent Fasting om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Sponsoring en Ondersteuning

 

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.402,20 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

 

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This