Diabetes de sluipmoordenaar

Diabetes is een sluipmoordenaar langzaam maar zeker sloopt deze ziekte je. De standaardbehandeling met medicijnen kunnen je niet genezen. Echter je kan wel genezen met je leefstijl als medicijn. Wil jij ook van je diabetes af lees dan is deze pagina voor jou. Wetenschap en praktijkervaring bewijzen dat het werkt.

In dit document vind je video’s en linkjes die je kunnen helpen om met minder of geen medicatie betere bloedsuikerwaardes te krijgen, je energie weer terug voelen komen en vaak ook nog eens heel flink af kunt vallen. Wil je dat samen doen met een groep van van andere mensen die ook diabetes hebben wordt dan lid van onze besloten Facebook groep.

Diabetes Reset met Leefstijl als Medicijn

Besloten Facebook groep voor mensen die hun diabetes om willen keren met leefstijl als medicijn daarbij elkaar te motiveren en te steunen op dit pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. Enkele malen per week beantwoord ik ook vragen van de leden door middel van live video-sessies.

In 3 weken van de diabetes medicatie af via onze Facebook groep

Op de foto hiernaast zien we Professor Hanno Pijl Hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum en Wim Tilburgs intiatiefnemer van deze site samen met Mirjam Hubers die we feliciteren met behaalde resultaat in onze online steungroep op Facebook.

Mirjam Hubers is inmiddels ook een van de moderatoren van de Facebookgroep net als onderstaande ervaringsdeskundigen.

Moderatoren van de Facebook groep Diabetes Reset Met Leefstijl Als Medicijn

De moderatoren van de Facebook groep zijn ervaringsdeskundigen die zelf hun diabetes hebben omgekeerd met Leefstijl Als Medicijn. Zij delen openhartig hun persoonlijke ervaringen met de leden die hun diabetes om willen keren.

Ik ben Piet van Ommeren, 46 jaar oud en sinds Januari 2017 geheel vrij van Medicatie. Mijn zoektocht begon in de tweede helft van 2016, omdat ik in de gaten kreeg dat de behandeling voornamelijk bestond uit Symptoom-bestrijding. De DM2 is bij mij in 2008 geconstateerd en ik ging ook het verloop van de ziekte inzien. Zoals jullie allemaal wel weten is dat niet zo best. Toen begon mijn zoektocht op internet. Ik kwam via de USA, terecht bij Wim in Nederland. Hij gaf mij de doorslag om te beginnen met het ketogeen dieet. Huidige HBA1C = 37 en nuchtere glucose = 4,0. Ik ben net als Wim er in geslaagd mijn diabetes om te keren maar ik weet dat ik mijn nieuwe leefstijl onderdeel van mijn leven moet blijven om er zeker van te zijn dat de diabetes niet terugkomt. Je leefstijl aanpassen is verre van makkelijk en vereist  veel discipline maar via de Facebook groep kunnen we elkaar helpen en ondersteunen.

Piet van Ommeren

Moderator , Diabetes Reset Facebook Groep

Door de onregelmatige levensstijl  heb ik mijn persoonlijke gezondheid volledig verwaarloosd en de gevolgen hiervan aan den lijve ondervonden. Mijn gewicht bereikte ongekende hoogtes samen met een HbA1c waarde van meer dan 10%. Dringend tijd dus om terug met de voeten op de grond te komen en actie te ondernemen!

Vandaag de dag is mijn gewicht met 31kg verminderd en mijn HbA1C naar 5,7% gezakt en zijn de laatst gemeten ochtendwaarden van de glucose steeds tussen 90 en 115mg/dl. Alle diabetes-gerelateerde medicijnen zoals insuline, metformine en statine zijn verdwenen en als laatste heb ik het glucose-meettoestelletje met de overblijvende stripjes geschonken aan iemand die het beter kon gebruiken.

Dirk van Giel

Moderator , Diabetes Reset Facebook Groep

Talkshow Wim Tilburgs Boris van de Ven en Jelle Kunst.

In deze ruim 2 uur durende uitzending van de podcast Nerd Culture spreken we over gezondheid, diabetes omkeren, bio-hacking, leefstijl, metabool syndroom, depressie, burn-out. Boris van de Ven iemand die enorm ervaren is in het maken van kwaliteitsuitzendingen ook voor TV en is zelf ook ervaringsdeskundige omdat ook hij te maken heeft gehad met burn-out en diabetes en ook hij een persoonlijke zoektocht heeft ondernomen naar oorzaken en oplossingen.

In het artikel wees baas over je eigen gezondheid kan je deze video terugvinden maar ook alle podcasts en video’s met de achtergrond informatie waarop de uitspraken in deze uitzending zijn gebaseerd.

Het blog Ketogeen … en wat … door Mariet Hoen

Een ander lid dat af en toe meedoet in de groep is Mariet Hoen. Mariet is een dame op leeftijd die het afgelopen decennia alles heeft bestudeerd wat er over diabetes type 2 en leefstijl en voeding maar te bestuderen valt in haar persoonlijke strijd tegen diabetes en andere leefstijlkwaaltjes. Haar weblog is een waardevolle bron van informatie en er staan ook nog eens heerlijke bordjes in met voorbeelden van ketomaaltijden. Dit is het blog van Mariet Hoen ga er zeker eens kijken. Ik zou zeggen verplichte kost voor de omkeerder.

Introductie video voor de Facebook groep

Live video vanuit onze Facebook groep met een introductie van onze ziens en werkwijze over hoe we hopen nog voor dit jaar bij vele duizenden mensen de diabetes om te keren.

Lezing zijn koolhydraten Killers door Hanno Pijl op het congres Health Food & Technology 2018.

Tijdens de lezing door Professor Hanno Pijl en Wim Tilburgs op het congres Health Food & Technology laten we ook zien wat een echte grassroot beweging in Nederland kan doen. gewoon mensen die elkaar helpen via social media. Mirjam kon in 3 weken haar medicatie voor diabetes type 2 stoppen via leefstijlaanpassingen.

In deze video legt Hanno uit dat insuline resistentie op zich een normaal biologisch verschijnsel is maar dat we door onze moderne leefstijl onze natuurlijke patronen hebben doorbroken waardoor we nu een explosie zien van diabetes en obesitas. Na zijn inleiding kom ik dan aan het woord als ervaringsdeskundige om te laten zien dat leefstijl het meest effectieve medicijn kan zijn bij het omkeren van diabetes en obesitas. Ik op mijn beurt nodig dan Mirjam Huber uit om aan het gesprek deel te nemen omdat zij met ondersteuning in onze Facebook groep Diabetes Reset met Leefstijl Als Medicijn erin is geslaagd om binnen enkele weken medicatie vrij te worden.

Vragen uit het publiek met name over het ketogeen dieet

Deze video is het vervolg op bovenstaande video hier worden de vragen vanuit het publiek beantwoord en gaat Hanno Pijl in op vragen over het ketogeen dieet. Dit is vrij opmerkelijk omdat er in de Nederlandse Academische wereld nog vrij weinig studie wordt gedaan over dit onderwerp.

Ook interessant in deze video is dat we ook het doel van deze website beschrijven. We willen de kennis bij wetenschappers zoals Hanno Pijl vertalen en overdragen aan de mensen met diabetes en andere leefstijlgerelateerde ziekten. Hanno Pijl geeft hier dan ook aan dat hij ons regelmatig bijstaat met advies op vragen van onze lezers en deelnemers aan de Facebook groep Diabetes Reset met Leefstijl als Medicijn.

Keer diabetes om met het ketogeen dieet.

Dit is de titel van de blogpost die ik geschreven heb over dit onderwerp en is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen met het ketogeen dieet. Via deze link kan je dit artikel lezen.

Hieronder vind je nog een selectie van artikelen die ook over diabetes omkeren met leefstijl als medicijn betrekking hebben.

Handleiding om van je diabetes af te komen.

De handleiding om van je diabetes af te komen is onder meer gebaseerd op onderstaande artikelen.

Keer diabetes om met het ketogeen dieet

Deze week maar eens de stoute schoenen aangetrokken en ik ben gestart met het uitzenden van live video's via de Facebook groep Leefstijl als medicijn platform. Keer diabetes om met het ketogeen dieet Een van de video's had als onderwerp mijn persoonlijke ervaringen...

Lees meer

Diabetes reset wandelingen in Helmond

Diabetes Reset wandelingen elke zaterdagochtend in Helmond. Voor mensen met Diabetes type 2 en/of veel overgewicht waarin we onderweg gezellig kletsend elkaar gaan helpen om diabetes om te keren en gewicht te verliezen aan de hand van je leefstijl als medicijn. Het is geheel vrijblijvend en iedereen mag meelopen.

Lees meer

Van honger naar diabetes

Hanno Pijl, Wim Tilburgs en Eline Lescher geven voorlichting over de invloed van onze genen en leefomgeving op de ontstaanswijze van diabetes. Wat doet onze maatschappij aan deze trend in het aantal diabetespatiënten? Sluit dit wel aan op de behoefte van de maatschappij? Deze, en andere vragen worden hier beantwoord.

Lees meer

Goed afvallen is vet verliezen en spieren opbouwen

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en wil er wat aan doen. Mij is het gelukt om blijvend 40 kilo af te vallen. Wat zijn mijn ervaringen en wat is de mening van de deskundigen op deze site. Ik weet zeker dat dit artikel ook jou kan helpen in je streven naar een goed gewicht en goede gezondheid.

Lees meer

Diabetes type 2 genezen Ben van Ommen TNO

Nederland telt miljoenen chronische patiënten waaronder één miljoen type 2 diabeten. Volgens onderzoeker Ben van Ommen kan een groot deel van deze patiënten binnenkort stoppen met medicatie om toch te genezen. Ben van Ommen is systeem-bioloog en hoofdonderzoeker Leefstijl als Medicijn bij onderzoeksinstituut TNO

Lees meer

Wetenschappelijke aanbevelingen

Professor Dr. Hanno Pijl

Professor Dr. Hanno Pijl

Endocrinoloog, Hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum

Hoogleraar Hanno Pijl is samen met Dr. Ir. Ben van Ommen van TNO een van de initiatief nemers van het Kennis en Innovatiecentrum Leefstijl als Medicijn een samenwerkingsverband van het LUMC en TNO.

Citaat uit de aanbevelingsbrief  die “Je Leefstijl als Medicijn” heeft ontvangen van Hanno Pijl.

We weten steeds beter dat onze manier van leven ten grondslag ligt aan veel van de chronische ziekten waarmee wij vandaag de dag te maken hebben. De geneeskunde probeert de schade te herstellen met behulp van medicijnen en operaties. Daarmee blijven de wortels van de problemen echter buiten schot. Type 2 diabetes mellitus is het prototype van ziekten die direct met onze leefstijl samenhangen.

Het wordt steeds duidelijker dat deze ziekte veruit hét beste aangepakt kan worden door grondige aanpassing van leefstijl. Verandering van leefstijl is een grote uitdaging in een maatschappij die ons voortdurend verleidt tot verkeerde keuzes.

Toch zijn er mensen die bewijzen dat het kan. Wim Tilburgs is daar het schoolvoorbeeld van. Hij besloot enkele jaren terug zijn type 2 diabetes aan te pakken door zijn leefstijl grondig aan te passen. De enorme verbetering die zijn mentale en fysieke gezondheid sindsdien heeft ondergaan is een stralend voorbeeld voor velen die hetzelfde voor ogen hebben.

Diabetes Reset is een prachtig initiatief van een rolmodel om lotgenoten te inspireren ook hun manier van leven aan te passen voor optimale gezondheid.

We werken nu al geruime tijd samen aan de medische en maatschappelijke veranderingen die daarvoor nodig zijn. Ik denk dat het Diabetes Reset initiatief bij uitstek past in die veranderingen.

Er is op deze site een pagina geheel gewijd aan het werk van Professor Hanno Pijl

Dr. Ir. Ben van Ommen

Dr. Ir. Ben van Ommen

Systeembioloog onderzoeker TNO kwaliteit van leven

Ben van Ommen is werkzaam bij TNO Kwaliteit van Leven. Na zijn studie moleculaire wetenschappen in Wageningen promoveerde Van Ommen op moleculaire en biochemische processen van toxocologie en voeding van de mens.

De onderzoeksgroep van TNO waarin van Ommen werkzaam is, richt zich op de effecten van voeding op gezondheid met behulp van genomics technieken. Daarnaast is hij coördinator van de European Nutrigenomics Organisation, een samenwerkingsverband van 25 Europese universiteiten die onderzoek doen naar voeding en genetica.

Citaat uit de aanbevelingsbrief die Leefstijl als Medicijn heeft ontvangen van Ben van Ommen.

Al geruime tijd heb ik contact met u en werken wij samen aan de implementatie van een leefstijl als medicijn therapie in de Nederlandse gezondheidszorg. Uw website ‘Je Leefstijl als Medicijn’ is een belangrijk communicatie kanaal en bron van informatie en inspiratie voor iedereen in Nederland door zijn/haar eigen leefstijl aan te passen.

Leefstijl gerelateerde aandoeningen vormen een grote uitdaging voor Nederlanders en de Nederlandse gezondheidszorg. Het bewijs neemt toe dat deze ziekten bij mensen een halt toe geroepen kunnen worden en zelfs omgekeerd worden door leefstijl. Het gaan niet alleen om wetenschappelijk bewijs maar ook het bewijs dat mensen zelf leveren buiten studies om.

De website “Je Leefstijl als Medicijn” maakt niet alleen het wetenschappelijk bewijs beschikbaar en begrijpbaar voor mensen. Het maakt ook mogelijk dat mensen onderling ervaringen kunnen delen en elkaar inspireren. Dit maakt van de website “Je leefstijl als Medicijn” en Wim Tilburgs een essentiële schake in onze gezamenlijke inspanningen om Nederland vrij te maken van Leefstijl gerelateerde ziekten.

Dr. Ben van Ommen is tezamen met onder andere professor Hanno Pijl actief betrokken bij  de oprichting van het Nederlands Instituut voor Leefstijlgeneeskunde een initiatief van TNO en het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC. Dit instituut richt zich als eerste op de ontwikkeling, implementatie en onderwijs van leefstijl als medicijn bij type 2 diabetes in Nederland en in andere delen van de wereld.

Uitzending radio EenVandaag

In de video hiernaast zie je Professor Hanno Pijl en Dr. Ir. Ben van Ommen in gesprek tijdens een uitzending van Radio EenVandaag. Dit is de verkorte versie van deze uitzending waarin zij hun toelichting geven op Leefstijl als Medicijn. In deze uitzending kom ik Wim Tilburgs initiatiefnemer van deze site aan het woord over hoe ik mijn diabetes type 2 heb omgekeerd. Meer over mij vind je hieronder.

De volledige versie van de uitzending vind je hier

Boeken kopen via Je Leefstijl Als Medicijn.

Via de pagina gezonde leefstijl boeken kunt u boeken die ik aanbeveel kopen bij Bol.com. Het zijn boeken die u kunnen helpen met een Gezonde Leefstijl. U koopt het boek via deze link rechtstreeks bij Bol.com voor dezelfde prijs die u normaal betaald maar ik ontvang hierover dan een kleine commissie waardoor u de ontwikkeling van deze site steunt.

Diabetes Reset met Leefstijl als Medicijn

Besloten Facebook groep voor mensen die hun diabetes om willen keren met leefstijl als medicijn daarbij elkaar te motiveren en te steunen op dit pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. Enkele malen per week beantwoord ik ook vragen van de leden door middel van live video-sessies.

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Pin It on Pinterest