Wat zeggen onze deelnemers.

Na bijna anderhalve maand ‘leefstijl als medicijn ‘ zijn mijn bloedsuikerwaarden nooit meer boven 8 en meestal lager dan 7, en dit zonder medicatie. Ik heb geleerd verse voeding te waarderen met zijn originele smaak. Mijn smaakpapillen ontwennen langzaam maar zeker van de koolhydraat-rijke voeding van weleer. Ik gebruik ook geen alternatieve zoetmiddelen, omdat dit een beetje naar zelfbedrog smaakt… Het houdt de trek in zoetigheid levend, terwijl we daar net van af moeten. Mijn lichaam herleeft op ‘propere’ energie. Een heerlijk gevoel!

Lees hier het persoonlijke verhaal van Johan Dezutter

Johan Dezutter

De diagnose diabetes heeft mij niet tot patiënt gemaakt, diabetes is mijn redding! Omdat ik geen slaaf van de farmacie wil zijn ben ik me gaan verdiepen of ik met voeding mijn diabetes om zou kunnen keren en ontdekte via Facebook de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Daar vond ik na een half jaar “zwerven” door koolhydraatarm-land de juiste handvatten: heerlijk eten volgens de Banting-regels en informatie/inspiratie/motivatie van professionals en leden. De perfecte combinatie om deze leefstijl vol te houden.

Lees hier het persoonlijke verhaal van Nicolet Draisma

Nicolet Draisma

Mijn man Cornelis al ruim 20 jaar diabetespatiënt en spoot ruim 72 eenheden insuline. Ik al ruim 10 jaar, slikte 7 pillen voor diabetes en moest insuline gaan spuiten. Na 2 maanden hoeft Cornelis nog maar af en toe 10 eenheden te spuiten en ik slik geen pillen meer. We zijn beide ruim 10 kg afgevallen en voelen ons fitter en gelukkiger dan ooit.

Lees hier het persoonlijke verhaal van Cornelis en Monique Koffeman

Monique Koffeman

Na 13 jaar lang diabetes type 2 te hebben ,en daar van alles aan te hebben gedaan heb ik nu via deze leefstijlgroep eindelijk mijn diabetes om kunnen keren. 
Het is een wonder waarop ik niet meer durfde te hopen 

Elly

Keer diabetes om met je leefstijl heeft voor mij echt voor een omkeer gezorgd in mijn leven. 
Ik was radeloos, wetende dat mijn suiker veel te hoog was maar ook zeker wetende dat ik niet voor symptoombestrijding door medicijnen wilde gaan. Daardoor ging ik niet naar de huisarts. 
In mijn zoektocht naar een andere, betere oplossing kwam ik deze groep tegen. En daar ben ik heel erg blij mee! 
Ik heb het gevoel dat ik nu weer de baas wordt over mijn lijf en gezondheid en de insulineresistentie. 
Samen met de goede informatie en motivatie van de groep lukt dat gewoon. Dankbaar!

Monique

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels ruim 500 leden van deze groep toepassen. We baseren ons hierbij op de Bantingmethode. Leden kunnen dit dieet onderdeel maken van hun leefstijl.

 

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn: Persoonlijke ervaringen en achtergronden

Gezonde Leefstijl weken in Frankrijk

Leefstijl Reset Weken in een prachtige verbouwde watermolen in Badassat Frankrijk. Ervaar in deze week de kracht van Je Leefstijl Als Medicijn.

Dirk van Giel keert zijn diabetes om

Ik ben 31 kilo afgevallen en mijn HbA1C is naar 5,7% gezakt. medicijnen zoals insuline, metformine en statines heb ik niet meer nodig zegt Dirk van Giel.

Van honger naar diabetes

Hanno Pijl, Wim Tilburgs en Eline Lescher geven voorlichting over de invloed van onze genen en leefomgeving op de ontstaanswijze van diabetes. Wat doet onze maatschappij aan deze trend in het aantal diabetespatiënten? Sluit dit wel aan op de behoefte van de maatschappij? Deze, en andere vragen worden hier beantwoord.

Diabetes type 2 genezen Ben van Ommen TNO

Nederland telt miljoenen chronische patiënten waaronder één miljoen type 2 diabeten. Volgens onderzoeker Ben van Ommen kan een groot deel van deze patiënten binnenkort stoppen met medicatie om toch te genezen. Ben van Ommen is systeem-bioloog en hoofdonderzoeker Leefstijl als Medicijn bij onderzoeksinstituut TNO

Diabetes Type 2 Goed genezen door anders te eten en meer te bewegen

Het aantal mensen met diabetes type 2 groeit explosief. Nu krijgen patiënten vooral medicijnen, maar er bestaat een beter alternatief: een andere leefstijl. Veel mensen kunnen goed genezen door anders te eten en meer te bewegen en daardoor minder kosten en vooral veel gezondheidswinst zegt TNO en het LUMC

Share This