Dirk van Giel keert zijn diabetes om

31kg afgevallen en mijn HbA1C naar 5,7% gezakt. medicijnen zoals insuline, metformine en statines zijn verdwenen door natuurlijke en onbewerkte voeding.

Van de redactie

Op Facebook heb ik Dirk van Giel leren kennen. We zijn even oud we zijn allebei informaticus, beide doodziek en we hebben allebei zelf uitgevogeld wat we moesten doen om onze diabetes en obesitas te keren. Toevalligerwijze zijn we ook nog op hetzelfde moment met het ketogeen dieet begonnen. En bovenop dit alles is ons wederzijds verhaal ook nog eens gedeeld op de grootste en beste LCHF site ter wereld DietDoctor.com.

  Dit is zijn verhaal in het Engels bij DietDoctor.

  Dit is ons verhaal in het Engels bij DietDoctor.

Dirk heeft voor ons zijn verhaal opgeschreven en we zijn uiteraard erg blij dat we ook dit bijzondere voorbeeld met jullie mogen delen. Lees hoe ook Dirk weer fit en vitaal naar de toekomst kan uitkijken dankzij het aanpassen van zijn leefstijl. Het is voor Dirk belangrijk mensen te inspireren en dat is ook de reden voor hem om zijn ervaring met de hele wereld te delen en zo de miljoenen diabeten te helpen die nog niet op de hoogte zijn dat je met leefstijl en voeding deze ziekte om kan keren.

Wim Tilburgs

 

DIRK: DIT WAS DE ONTBREKENDE SCHAKEL

 

Als alleenstaande 57-jarige man zonder kinderen ging ik een leven lang gebukt in mijn strijd tegen Diabetes Mellitus T2 met polyneuropathie in beide voeten en een oncontroleerbare obesitas die mijn professionele carrière als software ingenieur heeft overheerst.

 

Ongezonde leefstijl

Door de onregelmatige levensstijl die ik erop nahield en de drang om succesvol te worden als zelfstandig IT-consulent heb ik mijn persoonlijke gezondheid volledig verwaarloosd en de gevolgen hiervan aan den lijve ondervonden. De vele jaren in goede gezondheid die men mij steeds toewenste, zijn verloren gegaan door onwetendheid en gebrek aan professionele begeleiding. Artsen schrijven liever dozen vol medicijnen voor om de symptomen te bestrijden dan dieper te kijken en de oorzaak van het probleem te durven aanpakken. Of moet ik kunnen aanpakken zeggen, want zijn ze daar eigenlijk wel goed voor opgeleid? Mijn gewicht bereikte ongekende hoogtes samen met een HbA1c waarde van meer dan 10%. Dringend tijd dus om terug met de voeten op de grond te komen en actie te ondernemen!

 

De ommekeer

Tijdens een chatmoment in een diabetesforum las ik de letters LCHF met de melding dat het wel eens een hele goede zaak zou kunnen zijn om je gezondheid terug op een aanvaardbaar peil te brengen. Niet lang daarna belandde ik op de website van Dr. Andreas Eenfeldt (www.dietdoctor.com). Het bleek de meest fantastische ontdekking van mijn leven te zijn en zonder twijfel de “Missing Link”, de “Ontbrekende Schakel”! Ik heb me dan ook met volle overtuiging in de richting van “onbewerkte en natuurlijke voeding” gestort en kon de resultaten al na enkele weken al aflezen op de weegschaal én glucosemeter.

 

Anders en lekkerder eten

De gezonde vetten zoals koud geperste olijfolie, échte boter en kokosolie, in combinatie met onbewerkt vlees, vette vis, eieren, groenten, noten, zuivelproducten enzovoort, hebben mijn kijk op de traditionele voeding totaal veranderd.

 

Geweldig resultaat

Vandaag de dag is mijn gewicht met 31kg verminderd en mijn HbA1C naar 5,7% gezakt en zijn de laatst gemeten ochtendwaarden van de glucose steeds tussen 90 en 115mg/dl. Alle diabetes-gerelateerde medicijnen zoals insuline, metformine en statine zijn verdwenen en als laatste heb ik het glucose-meettoestelletje met de overblijvende stripjes geschonken aan iemand die het beter kon gebruiken. Nu voel ik me, met uitzondering van de neuropatische pijnen, geweldig goed, vol energie en blij dat ik geen metformine, statines of insuline meer hoef te gebruiken. De recepten die ik ontdek op de website van Dr. Eenfeldt zijn gewoon heerlijk en zeer toegankelijk voor iedereen. Mijn favoriete gerecht is zonder twijfel de Aubergine-pizza (Eggplant-pizza), de zelfgemaakte guacamole en mayonaise, “spek met eieren” (een typisch Vlaams ontbijt), de verschillende Mediterraanse schotels, de bulletproof-koffie, enz… enz… véél te veel om op te noemen. Ook de Vlaamse voedings- en gezondheidsspecialiste Pascale Naessens, met wie ik vorig jaar in contact gekomen ben via een dokter uit de regio Antwerpen, is een bron van culinaire inspiratie door haar duidelijk geschreven boeken. Ze is een overtuigd voorstander van natuurlijke en onbewerkte voeding en laat ons allen zien hoe eenvoudig het is om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Dirk is inmiddels gestart met zijn eigen website zodat zijn verhaal meer mensen met diabetes te wijzen op leefstijl als medicijn.

Daarnaast is Dirk van Giel moderator op onderstaande Facebook groep om mensen met diabetes te helpen om ook net als Dirk hun diabetes om te keren.

Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, heeft sinds 2015 zijn diagnoses diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in om andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen te ondersteunen. De stichting heeft als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening met 100.000 te verminderen. Hier is hij te beluisteren in een uitzending van Radio EenVandaag, samen met prof. dr. Hanno Pijl van het LUMC en dr. ir. Ben van Ommen van TNO – twee grondleggers van leefstijlgeneeskunde in Nederland. 

Radio eenvandaag Hanno Pijl en Ben van Ommen Leefstijl Als Medicijn

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Samenwerkingspartners

Deze website is mede mogelijk dank zij onze partners.

Ekomenu Maaltijdboxen Kook gezonde gerechten die perfect passen bij jouw leefstijl.

Ancora.health Het preventieve gezondheidsplan gebaseerd op jouw data.

Vriendenloterij Doe mee en steun stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

 

Ekomenu
Ancora Health
Vriendenloterij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Pin It on Pinterest