Dirk van Giel keert zijn diabetes om

31kg afgevallen en mijn HbA1C naar 5,7% gezakt. medicijnen zoals insuline, metformine en statines zijn verdwenen door natuurlijke en onbewerkte voeding.

Van de redactie

Op Facebook heb ik Dirk van Giel leren kennen. We zijn even oud we zijn allebei informaticus, beide doodziek en we hebben allebei zelf uitgevogeld wat we moesten doen om onze diabetes en obesitas te keren. Toevalligerwijze zijn we ook nog op hetzelfde moment met het ketogeen dieet begonnen. En bovenop dit alles is ons wederzijds verhaal ook nog eens gedeeld op de grootste en beste LCHF site ter wereld DietDoctor.com.

  Dit is zijn verhaal in het Engels bij DietDoctor.

  Dit is ons verhaal in het Engels bij DietDoctor.

Dirk heeft voor ons zijn verhaal opgeschreven en we zijn uiteraard erg blij dat we ook dit bijzondere voorbeeld met jullie mogen delen. Lees hoe ook Dirk weer fit en vitaal naar de toekomst kan uitkijken dankzij het aanpassen van zijn leefstijl. Het is voor Dirk belangrijk mensen te inspireren en dat is ook de reden voor hem om zijn ervaring met de hele wereld te delen en zo de miljoenen diabeten te helpen die nog niet op de hoogte zijn dat je met leefstijl en voeding deze ziekte om kan keren.

Wim Tilburgs

 

DIRK: DIT WAS DE ONTBREKENDE SCHAKEL

 

Als alleenstaande 57-jarige man zonder kinderen ging ik een leven lang gebukt in mijn strijd tegen Diabetes Mellitus T2 met polyneuropathie in beide voeten en een oncontroleerbare obesitas die mijn professionele carrière als software ingenieur heeft overheerst.

 

Ongezonde leefstijl

Door de onregelmatige levensstijl die ik erop nahield en de drang om succesvol te worden als zelfstandig IT-consulent heb ik mijn persoonlijke gezondheid volledig verwaarloosd en de gevolgen hiervan aan den lijve ondervonden. De vele jaren in goede gezondheid die men mij steeds toewenste, zijn verloren gegaan door onwetendheid en gebrek aan professionele begeleiding. Artsen schrijven liever dozen vol medicijnen voor om de symptomen te bestrijden dan dieper te kijken en de oorzaak van het probleem te durven aanpakken. Of moet ik kunnen aanpakken zeggen, want zijn ze daar eigenlijk wel goed voor opgeleid? Mijn gewicht bereikte ongekende hoogtes samen met een HbA1c waarde van meer dan 10%. Dringend tijd dus om terug met de voeten op de grond te komen en actie te ondernemen!

 

De ommekeer

Tijdens een chatmoment in een diabetesforum las ik de letters LCHF met de melding dat het wel eens een hele goede zaak zou kunnen zijn om je gezondheid terug op een aanvaardbaar peil te brengen. Niet lang daarna belandde ik op de website van Dr. Andreas Eenfeldt (www.dietdoctor.com). Het bleek de meest fantastische ontdekking van mijn leven te zijn en zonder twijfel de “Missing Link”, de “Ontbrekende Schakel”! Ik heb me dan ook met volle overtuiging in de richting van “onbewerkte en natuurlijke voeding” gestort en kon de resultaten al na enkele weken al aflezen op de weegschaal én glucosemeter.

 

Anders en lekkerder eten

De gezonde vetten zoals koud geperste olijfolie, échte boter en kokosolie, in combinatie met onbewerkt vlees, vette vis, eieren, groenten, noten, zuivelproducten enzovoort, hebben mijn kijk op de traditionele voeding totaal veranderd.

 

Geweldig resultaat

Vandaag de dag is mijn gewicht met 31kg verminderd en mijn HbA1C naar 5,7% gezakt en zijn de laatst gemeten ochtendwaarden van de glucose steeds tussen 90 en 115mg/dl. Alle diabetes-gerelateerde medicijnen zoals insuline, metformine en statine zijn verdwenen en als laatste heb ik het glucose-meettoestelletje met de overblijvende stripjes geschonken aan iemand die het beter kon gebruiken. Nu voel ik me, met uitzondering van de neuropatische pijnen, geweldig goed, vol energie en blij dat ik geen metformine, statines of insuline meer hoef te gebruiken. De recepten die ik ontdek op de website van Dr. Eenfeldt zijn gewoon heerlijk en zeer toegankelijk voor iedereen. Mijn favoriete gerecht is zonder twijfel de Aubergine-pizza (Eggplant-pizza), de zelfgemaakte guacamole en mayonaise, “spek met eieren” (een typisch Vlaams ontbijt), de verschillende Mediterraanse schotels, de bulletproof-koffie, enz… enz… véél te veel om op te noemen. Ook de Vlaamse voedings- en gezondheidsspecialiste Pascale Naessens, met wie ik vorig jaar in contact gekomen ben via een dokter uit de regio Antwerpen, is een bron van culinaire inspiratie door haar duidelijk geschreven boeken. Ze is een overtuigd voorstander van natuurlijke en onbewerkte voeding en laat ons allen zien hoe eenvoudig het is om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Dirk is inmiddels gestart met zijn eigen website zodat zijn verhaal meer mensen met diabetes te wijzen op leefstijl als medicijn.

Daarnaast is Dirk van Giel moderator op onderstaande Facebook groep om mensen met diabetes te helpen om ook net als Dirk hun diabetes om te keren.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels ruim 500 leden van deze groep toepassen. We baseren ons hierbij op de Bantingmethode. Leden kunnen dit dieet onderdeel maken van hun leefstijl.

 

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

 

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

 

Share This