Diabetes Fonds aan de leiband van wetenschappelijk onderzoek

Om de nationale collecteweek van het Diabetes Fonds van 27 oktober tot en met 3 november te ondersteunen, verschijnt een wervingsspotje op tv. Daarin laat het Diabetes Fonds weten dat diabetes “nog steeds een ongeneeslijke ziekte is”. Dit staat haaks op de opvatting en ervaringen van Stichting Je leefstijl als medicijn. Wij stellen namelijk dat leefstijl het beste medicijn is voor mensen met leefstijlziekten zoals diabetes type 2.

 

Snapt u waarom het Diabetes Fonds anno 2018 nog steeds beweert dat diabetes ongeneeslijke ziekte is? Het antwoord is niet zo ingewikkeld: het heeft alles te maken met het gekozen verdienmodel. Net als bijvoorbeeld de Hartstichting, Maag Lever Darm Stichting en het KWF bestaat het verdienmodel van het Diabetes Fonds uit fondsen werven en wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. Het geven van eerlijke voorlichting aan diabeten staat daarbij niet op de eerste plaats, al wekken ze graag die indruk. In het betreffende spotje zien we diabetes type 1 patiënten, maar de voice-over maakt dat onderscheid niet. Er wordt gedaan of de getoonde diabetespatiënten staan voor alle diabetespatiënten, terwijl 9 procent van de diabetespatiënten in Nederland de auto-immuunziekte diabetes type 1 heeft en 91 procent diabetes type 2. En op die laatste groep is ‘ongeneeslijk’ niet van toepassing

… het heeft alles te maken met het gekozen verdienmodel

 

Fondswerving voor leefstijlinitiatieven

Wanneer het Diabetes Fonds echt begaan is met diabetici type 2, verwijst ze patiënten door naar initiatieven als Je leefstijl als medicijn. Alleen, daarmee komen ze aan hun eigen verdienmodel en dat betekent verlies van bestaansrecht. Ze moeten immers hun aanname dat diabetes een ongeneeslijke ziekte is, inruilen voor het feit dat leefstijl het beste medicijn is. Aan de andere kant, wanneer Diabetes Fonds zichzelf als een eigentijdse, relevante organisatie wil profileren, kan het haar fondsen inzetten voor het ondersteunen van leefstijlinitiatieven. Dan helpen ze mensen met diabeten type 2 echt.

 

De boodschap van het Diabetes Fonds:

“Diabetes steelt de gezondheid en toekomst van 1,2 miljoen Nederlanders. Zij leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Dat vinden we onacceptabel. Daarom activeren we particulieren en bedrijven om samen diabetes aan te pakken. Dat doen we met vrijwilligers en betaalde medewerkers.”

Bron: Diabetes Fonds

 

Uitleg van de boodschap

Diabetes is volgens het Diabetes Fonds een overvaller die de gezondheid en toekomst afpakt van 1,2 miljoen Nederlanders. Dat is een zware aanklacht waarbij je als diabetespatiënt machteloos staat. Of toch niet? Diabetes type 2 wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de leefstijl gecombineerd met een genetische aanleg om diabetes te krijgen. Het is dan ook niet het almachtige wetenschappelijke onderzoek waar veel geld naar toe moet. Het zijn initiatieven als Je leefstijl als medicijn die diabeten helpt bij het aanpassen van hun leefstijl, waardoor ze de regie over het eigen (gezonde) leven weer terugkrijgen. Dat is niet alleen hoopvol, maar ook bereikbaar voor de grootste groep diabetici. Waar Je leefstijl als medicijn patiënten bevrijdt, houdt het Diabetes Fonds ze gevangen.

 

Leefstijl werkt

Je leefstijl als medicijn doet niet aan fondswerving voor wetenschappelijk onderzoek, maar heeft natuurlijk wel financiën nodig om haar eerlijke en positieve boodschap uit te dragen. De stichting wil meer mensen met diabetes type 2 helpen bij het in handen nemen van hun eigen gezondheid en toekomst. Daarom licht zij voor over voeding, verzorgt ze kookworkshops, organiseert ze wandelingen en biedt ze krachttrainingsinstructies aan. Raadpleeg voor de resultaten de testimonials op deze site.

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 660 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels bijna 1.000 leden van deze groep toepassen.

 

Artikelen geschreven door Clemens Vollebergh

Van eetlust naar eetrust

Koolhydraatbeperkte voeding is een pijler van gezonde leefstijl. Diëtiste Yvonne Lemmers schreef Grip Op Koolhydraten met snelle en makkelijke weekmenu’s.

De perfecte workout?

tv-presentatrice Olga Commandeur houdt -vanuit commerciële overwegingen en door gebrek aan kennis- haar (oudere) publiek vooral binnen de comfortzone.

Nooit meer spuiten?

Kan leefstijlaanpak de prullenbak in? Medici van Amsterdam UMC claimen een nieuwe ‘verschroeiende’ behandeling van diabetes type 2.

De power van kracht

Na zes jaar krachttraining is dr. Catherine Walter (71) de sterkste vrouw in haar leeftijdsklasse. Haar motto: “Kijk naar waar je toe in staat bent”.

Leefstijl als medicijn Blog.

Onderstaande berichten zijn een selectie uit de vele berichten over diverse onderwerpen die te maken hebben met leefstijl als medicijn. Berichten over bepaalde onderwerpen of personen vind je terug bij de desbetreffende pagina's. Voor een overzicht van alle artikelen ga dan naar ons Leefstijl als Medicijn blog.

 

Sponsoring en ondersteuning

Wij hebben een ambitieuze missie om de tsunami van Leefstijlgebonden ziekten die nu op ons afkomt om te keren. Dit is echter een enorme klus en dat kunnen wij niet alleen.

Lees meer

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Leefstijl als Medicijn Ketogeen en IF

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet in combinatie met Intermittent Fasting om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.272,20 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This