Even voorstellen Chantal Verwest

In mijn netwerk op social media volg ik veel mensen die met leefstijl en gezondheid bezig zijn. Een van die mensen trok regelmatig mijn aandacht en dat was Chantal Verwest. Ik was echt onder de indruk. Ze is diëtiste maar ze is nog veel meer. Een topsporter, een out of the box denker, ze kan ontzettend goed tekenen en met haar tekenfilmpjes die ze maakt kan ze op een laagdrempelige manier mensen voorlichten over ziekte en gezondheid.

We hebben elkaar beter leren kennen en ik ook in het persoonlijke contact was ze altijd behulpzaam, enthousiast en zeer betrokken. Toen ik haar uitnodigde om te komen op onze deelnemersdag om haar ervaring en kennis met ons te delen zei ze zonder nadenken meteen ja. En ze deed het totaal belangeloos zelfs haar reiskosten heeft ze zelf betaald. 

Ik ben dan ook ontzettend trots om haar hier te mogen introduceren en dat ze erin heeft toegestemd om de stichting te steunen met raad en daad. Welkom in onze raad van Advies kanjer!

Onderstaande afbeeldingen zijn gemaakt door Fanny Schouten tijdens onze deelnemersdag in Helmond. Klik hier voor een fotoimpressie van deze geslaagde dag

Je kunt meer dan je denkt en geloof in het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest.

Is een van de uitspraken van Chantal. Hieronder haar verhaal.

Walk the Talk

Daar kwam ik zelf ook achter toen ik mijn leven omgooide. Door mijzelf om te scholen tot (holistisch) diëtiste en met het sporten zo razend enthousiast geworden dat ik steeds dichter bij mezelf kwam te staan. In het vak als diëtiste heb ik mijn passie weer terug gevonden. Mensen helpen om in hun eigen kracht te komen. De energie stroomt ik raak niet meer uitgeleerd.

Focus gebieden:

  • Diabetes type 2
  • Darmproblemen zoals: Prikkelbaar Darm Syndroom, Crohn, Colitus Ulserosa.
  • Specialist op het Microbioom
  • Sporters (voeding en Personal training)

De tekening diëtiste

Opeens was daar het idee nog meer terug te gaan naar mijn kracht en weer oppakken wat ik als kind zo graag deed. Tekenen! Zo ontstond het idee om begrijpelijke tekeningen in filmpjes te maken over gezondheid (wat ik samen doe met mijn partner). Hierin was ook meteen de link gemaakt en kwam ik met Je Leefstijl als Medicijn in een stroomversnelling.Wim was weg van de duidelijke vertaling van deze tekeningen. Misschien hebben jullie dan ook mijn hand voorbij zien komen in de korte animatie filmpjes op de Facebook pagina.
Wetenschap vertaald in Jip en Janneke taal zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Er zullen steeds weer nieuwe tekening filmpjes online komen die uitleg geven over alle BASIS pijlers en daarmee ook aansluiting vinden bij de pijlers van Je Leefstijl Als Medicijn.

 

 

Het ontstaan van diabetes type 2

1.2 miljoen mensen in Nederland hebben Diabetes type 2. In drie delen wil Chantal de BASIS van deze welvaartsziekte uitleggen.

In video 1 begint ze met het ontstaan van Diabetes type 2 door een ongezonde levensstijl.

 

De gevolgen van diabetes type 2

Blindheid, Nierfalen of Beenamputatie. Het kunnen allemaal gevolgen zijn van Diabetes 2. In deze video legt Chantal uit hoe dit komt.

Diabetes type 2 – Medicatie

Neem je gezondheid weer in eigen handen.

Heb je Diabetes type 2 en vraag jij je ook af of het nou echt nodig is om de rest van je leven medicatie te blijven gebruiken? Met Diabetes2 medicatie word je flink aan het lijntje gehouden. In een vogelvlucht vertelt Chantal je over de werking van de medicatie.

Sporten in de modder

Ik vind het geweldig als ik nog meer mensen enthousiast kan maken voor beweging!

Een actief leven heb ik van kinds af aan gehad. Opgegroeid in een Zeeuws dorpje waar ik strand om de hoek had en (mijn grootste droom) een pony achter in de wei had staan. Buitenspelen is er met de paplepel ingegoten. Wanneer ik in aanraking kwam met obstakelrunning (ja door de modder, in het bos en over muren heen klauteren) was ik meteen verkocht en heb mijn sporen dan ook flink in de modder gedrukt.

Ik heb mijzelf nationale en internationaal ontwikkeld tot toen één van de betere obstakel vrouwen met mooie resultaten (stiekem wel een beetje trots ��). Mijn eigen trainingen zijn dan ook een combinatie van kracht, conditie en techniek waardoor deze nooit het zelfde zijn en dat maakt het ook zo leuk.

Met succes heb ik mijn afstuderen mogen doen binnen Defensie (Korps mariniers) waar ik veel heb geleerd en wat mijn nieuwsgierigheid alleen maar vergrote voor voeding en de relatie met sport. Dit was zo’n speciale ervaring. Daarnaast waag ik op vakantie graag een duik onder water. Naast stoere dingen doen hou ik ook zeker van een boswandeling, koken of met een goed boek op de bank (in de BASIS voor
alles een balans ��).

Als laatste tip: 

Blijf vooral altijd nieuwsgierig, daag jezelf uit, wees lief voor jezelf en luister (voel) waar je lichaam wel blij van wordt!

Wordt de beste versie van jezelf iedereen verdient dit

Liefs, Chantal

Voor meer informatie over het werk van Chantal Verwest http://basislifestyle.nl/ of mail naar [email protected] 

Het begin van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn heeft al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen zoals  te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening  met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

​Wil jij leefstijltips maar ook meedenken over een gezonde, duurzame en vitale samenleving?

Het leefstijl Als Medicijn Platform zijn openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word jij ook lid? Je bent van harte welkom.

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 4.115 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

Share This