Diabetes 1 in eigen hand met Je Leefstijl Als Medicijn

Diabetes 1 in eigen hand met Je Leefstijl Als medicijn

Gezonde voeding en leefstijl 

Het is algemeen bekend dat gezonde voeding belangrijk voor je is maar wat is nu gezonde voeding en hoe kan dit jouw dagelijkse leven met diabetes type 1 verbeteren?
Het leefstijl-programma, Diabetes 1 In Eigen Hand, van Stichting Je Leefstijl als Medicijn gaat je hierbij helpen. 

Steeds meer onderzoeken en persoonlijke ervaringen tonen aan dat een koolhydraatarm eiwitrijk voedingspatroon een stabiliserend effect heeft op de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes type 1 of LADA.
Een stabiele bloedsuiker vermindert het risico op complicaties.

Wetenschappelijke basis

Diabetes 1 In Eigen Hand baseert zich op het werk van de Amerikaanse arts dr. Bernstein. Hij heeft op basis van onderzoek een koolhydraatarm eiwitrijk voedingspatroon ontwikkeld en een protocol dat leidt tot een voorspelbaar diabetesmanagement.

Het zorgt voor stabiele bloedsuikers, het vermindert het risico op complicaties en het vergroot het psychisch welbevinden. 

Dit protocol past volledig binnen de 360 graden benadering van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, waarvan is aangetoond dat het een effect heeft op ziekte en herstel.

360 graden diagnose diabetes type 1

Op deze site delen we praktische kennis en informatie over deze 360 graden benadering – een mix van persoonlijke ervaringen én de visie van deskundigen.

Tips, uitleg, wetenschappelijke resultaten en persoonlijk advies. 

Diabetes 1 In Eigen Hand wil met deze site een steun in de rug zijn voor al die mensen die zelf aan de slag willen gaan om een betere gezondheid te krijgen.
Daarnaast bieden we middels een 
Facebook groep ondersteuning op deze weg naar stabielere bloedsuikers en voorspelbaar diabetesmanagement. 

Facebookgroep Diabetes 1 In Eigen Hand 

  • Ben je op zoek naar rust, voorspelbaarheid en stabiliteit in je leven met diabetes type 1?  
  • Wil je ervaren hoe het is om samen met anderen de regie over diabetes in eigen hand te nemen?
    Meld je dan aan.
     

Onze groep is niet zomaar een Facebookgroep maar een community waar mensen elkaar steunen. Het is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
We werken dan ook nauw samen met instituten zoals Ancora Health, TNO en het Nederlands Innovatiecentrum Voor Leefstijlgeneeskunde LifeStyle4Health en de universiteit van Utrecht.

 Wil jij meedoen met onze community? 

Meld je aan voor onze Facebookgroep Diabetes in Eigen Hand

{

Heerlijk - in meerdere opzichten 😉 - om ervaringen, kennis en recepten te delen met zelfmanagement als uitgangspunt!

Rennie Fopma
LADA
{

Ik hoop dat deze groep bijdraagt aan het doorbreken van het taboe rondom koolhydraatarme voeding en kinderen met diabetes type 1, zodat het uiteindelijk als een management optie wordt aangeboden
na diagnose.

Sarala Chauhan
Tropenarts, Moeder van een dochter met diabetes type 1
{

Het is zo fijn om samen te werken aan een leven met stabiele bloedsuikers middels een gezonde voeding voor mijn kinderen met diabetes type 1.

Corine Heijneman
Moeder van 2 kinderen met diabetes type 1

Wat mag u van onze Facebook community verwachten?

Van ons mag u verwachten dat we kennis met u delen over koolhydraatarme eiwitrijke voeding en het effect daarvan op het diabetes management bij kinderen en volwassenen met diabetes type 1 of LADA. De kennis die het betreft is gebaseerd op en geïnspireerd door dr. Bernsteins Diabetes Solution.
We zullen dit presenteren op een makkelijke, te begrijpen manier. Bronnen zijn veelal Engelstalig, wij proberen de vertaalslag voor u te maken.

We delen het gedachtegoed van dr. Bernstein wat inhoudt dat we geloven dat elke persoon met diabetes een lang, complicatievrij leven kan leiden.
We verdienen een leven met “normale”, niet-diabetische bloedglucosewaarden. Dit vergt inspanning. Onze ervaring is dat koolhydraatarm eten, als hulpmiddel voor diabetes management, het medicijngebruik en de algehele stress vermindert en een groter gevoel van macht en controle geeft aan de patiënt.

Wij zijn van mening (en hebben persoonlijk ervaren) dat de koolhydraatarme manier van eten het giswerk van het diabetes management vermindert en meer stabiliteit en vrijheid in uw dagelijks leven mogelijk maakt

→ Lid worden

Volg Amber’s verhaal op Instagram

Ze deelt ervaringen, tips en tricks over hoe het is om andere keuzes te maken.

Ga naar de instagram van Amber

Diabetes 1 in Eigen Hand blog

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep
Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is genomineerd voor de BID Positivity Awards, onderdeel van de Big Improvement Day.

De Awards zijn een prachtig initiatief: inspirerende organisaties die een positieve bijdrage aan de samenleving leveren worden in het zonnetje gezet. Organisaties zoals – inderdaad – Je Leefstijl Als Medicijn!

 

Meer weten of deze oproep delen?

Lees hier ons verhaal.

Klik op de afbeelding hiernaast om te stemmen

Stem voor de BID positivity awards

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Doe een gift
Contact opnemen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest