Drs. Clemens Vollebergh

Secretaris van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Hoofdredacteur van de website
Leidt sinds 1998 een redactie- en adviesbureau voor sport, gezondheid en leefstijl. Publicist, beleidsadviseur, cursusontwikkelaar en -docent. Gediplomeerd topsportcoach atletiek, breed gediplomeerd sportmasseur en fysiek begeleider voor mensen die fit(ter) willen worden.

.

 

 

In mijn leven staat gezondheid centraal. Doordat ik goed voor mezelf zorg, ben ik in staat (positieve) energie te delen met anderen. Door keuzes te maken beheers ik stress beter. Ik neem tijd voor het bereiden van een maaltijd en het nuttigen ervan en kies voor voldoende, diepe nachtrust. Ik probeer elke dag minimaal een uur te wandelen, doe twee keer per dag yoga-oefeningen en maak het lichaam (twee keer per week, maximaal 30 minuten) gericht sterker, met kettlebells en farmer walker. Zware inspanningen waar lichaam en geest wel bij varen. Mijn lichaamsstabiliteit verbetert waardoor ik snel en krachtig kan bewegen, heel praktisch bij het hardlopen. Door de positieve invloed op mijn hormoonbalans herstellen mijn spieren sneller herstellen na zware inspanningen. Bijkomend voordeel is de positieve invloed op mijn mentale veerkracht.

Na de lerarenopleiding (ak/gs) studeerde ik Nieuwste geschiedenis aan de universiteit. Door trainerscursussen in de atletiek ben ik topsportcoach. Ook ben ik breed gediplomeerd sportmasseur. De laatste tien jaar toetste ik al mijn kennis over het belasten van het menselijk lichaam aan nieuwe inzichten, onder meer dankzij de invloed van mijn personal trainer.

Ik voel me verbonden met de positieve boodschap van Je leefstijl als medicijn: het veranderen van de leefstijl is vele malen efficiënter, plezieriger en goedkoper dan het raadplegen van dure medische zorg. De medische zorg bestrijdt bij leefstijlproblemen doorgaans symptomen en biedt vaak geen structurele oplossingen. Veel gezondheidsproblemen zijn te voorkomen of te verkleinen door het veranderen van de leefstijl. Dit is een waardevol proces waarbij veel mensen zichzelf ‘opnieuw uitvinden’: “ik wist niet dat ik dit in mij had”, hoor je dan. Ik bewaak de structuur binnen de stichting en ga samen met mijn medebestuurders uitdagingen aan, zodat steeds meer mensen het pad van je leefstijl als medicijn bewandelen.

Artikelen geschreven door Clemens Vollebergh

Nooit meer spuiten?

Kan leefstijlaanpak de prullenbak in? Medici van Amsterdam UMC claimen een nieuwe ‘verschroeiende’ behandeling van diabetes type 2.

De power van kracht

Na zes jaar krachttraining is dr. Catherine Walter (71) de sterkste vrouw in haar leeftijdsklasse. Haar motto: “Kijk naar waar je toe in staat bent”.

Sponsoring en ondersteuning

Wij hebben een ambitieuze missie om de tsunami van Leefstijlgebonden ziekten die nu op ons afkomt om te keren. Dit is echter een enorme klus en dat kunnen wij niet alleen.

Leefstijl als medicijn Blog.

Onderstaande berichten zijn een selectie uit de vele berichten over diverse onderwerpen die te maken hebben met leefstijl als medicijn. Berichten over bepaalde onderwerpen of personen vind je terug bij de desbetreffende pagina's. Voor een overzicht van alle artikelen ga dan naar ons Leefstijl als Medicijn blog.

 

Sponsoring en ondersteuning

Wij hebben een ambitieuze missie om de tsunami van Leefstijlgebonden ziekten die nu op ons afkomt om te keren. Dit is echter een enorme klus en dat kunnen wij niet alleen.

Lees meer

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn

Besloten Facebook groep voor mensen die hun diabetes om willen keren met leefstijl als medicijn daarbij elkaar te motiveren en te steunen op dit pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video's maar ook delen we recepten en motiveren en steunen we elkaar. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en zijn daarnaast ook flink afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn wordt dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Sponsoring en Ondersteuning

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13

Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

Facebook pagina Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen kan je ons bereiken via e-mail contact@jeleefstijlalsmedicijn.nl of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs de voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13