Drs. Clemens Vollebergh

Secretaris van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Tevens hoofdredacteur van de website
Leidt sinds 1998 een redactie- en adviesbureau voor sport, gezondheid en leefstijl. Publicist, beleidsadviseur, cursusontwikkelaar en -docent. Fysiek begeleider voor mensen die fit(ter) willen worden.

.

 

 

In mijn leven staat gezondheid centraal. Doordat ik goed voor mezelf zorg, ben ik in staat (positieve) energie te delen met anderen. Door keuzes te maken beheers ik stress beter. Ik neem tijd voor het bereiden van een maaltijd en het nuttigen ervan en kies voor voldoende, diepe nachtrust. Ik probeer elke dag minimaal een uur te wandelen, doe twee keer per dag yoga-oefeningen en maak het lichaam (twee keer per week, maximaal 30 minuten) gericht sterker, met kettlebells en farmer walker. Zware inspanningen waar lichaam en geest wel bij varen. Mijn lichaamsstabiliteit verbetert waardoor ik snel en krachtig kan bewegen. Door de positieve invloed op mijn hormoonbalans herstellen mijn spieren sneller herstellen na zware inspanningen. Bijkomend voordeel is de positieve invloed op mijn mentale veerkracht.

Na de lerarenopleiding (ak/gs) studeerde ik Nieuwste geschiedenis aan de universiteit. Door trainerscursussen in de atletiek ben ik topsportcoach. Ook ben ik breed gediplomeerd sportmasseur. De laatste tien jaar toetste ik al mijn kennis over het belasten van het menselijk lichaam aan nieuwe inzichten, onder meer dankzij de invloed van mijn personal trainer.

Ik voel me verbonden met de positieve boodschap van Je leefstijl als medicijn: het veranderen van de leefstijl is vele malen efficiënter, plezieriger en goedkoper dan het raadplegen van dure medische zorg. De medische zorg bestrijdt bij leefstijlproblemen doorgaans symptomen en biedt vaak geen structurele oplossingen. Veel gezondheidsproblemen zijn te voorkomen of te verkleinen door het veranderen van de leefstijl. Dit is een waardevol proces waarbij veel mensen zichzelf ‘opnieuw uitvinden’: “ik wist niet dat ik dit in mij had”, hoor je dan. Ik bewaak de structuur binnen de stichting en ga samen met mijn medebestuurders uitdagingen aan zodat steeds meer mensen het pad van je leefstijl als medicijn bewandelen.

Sponsoring en ondersteuning

Wij hebben een ambitieuze missie om de tsunami van Leefstijlgebonden ziekten die nu op ons afkomt om te keren. Dit is echter een enorme klus en dat kunnen wij niet alleen.