Porties: 2 personen
Calorieën: 708kcal
Benodigdheden
- wok
Over dit recept
Je kan ook room toevoegen, is ook lekker!
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 400 g half om half gehakt
- 1 teen knoflook fijngesnipperd
- 1 ei
- 1 tl tijm
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl zeezout
- zwarte peper versgemalen
- 2 el geklaarde boter of neutrale kokosolie
Tomaten-Groentesaus
- 1 el geklaarde boter of neutrale kokosolie
- 1 uien in blokjes van 1-2 cm
- 1 teen knoflook fijngesnipperd
- 100 g bleekselderij in schijfjes van 1-2 cm, zie instructie
- 1 rode paprika in blokjes van 1-2 cm
- 3 tomaten in blokjes van 1-2 cm
- ¼ tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- 1 laurierblad
- 20 g kombu gedroogd zeewier
- ¼ tl chilipoeder
- zwarte peper versgemalen
- 1 tl zeezout
Gebakken Courgette
- 1 el geklaarde boter of neutrale kokosolie
- 500 g courgette in schuine halve manen van 1 cm
- ½ tl zeezout
- zwarte peper versgemalen
Garnering
- 10 g peterselie grof gesneden
Instructies
- Draadjes verwijderen van de stengels bleekselderij met een dunschiller
- Snijd de ingrediënten volgens de aanwijzingen
- Maak het gehakt aan met ei, knoflook, tijm, korianderpoeder, peper en zout
- Draai er balletjes van en laat deze 10 minuten rusten in de koelkast
Tomaten-Groentesaus
- Bak de uien en knoflook 3 minuten in geklaarde boter in een wok op middelhoog vuur
- Voeg bleekselderij en paprika toe en bak 2 minuten mee
- Voeg tomaten, rozemarijn, tijm, laurier, kombu, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed door en laat alles heet worden
- Zet het vuur laag en laat 20 minuten stoven met een deksel op de pan. Roer af en toe om
Gehaktballetjes
- Bak de balletjes 5 minuten rondom in geklaarde boter in een koekenpan
- Voeg de balletjes met bakvet dan toe aan de tomatengroentesaus, roer door en laat ze hierin verder garen, ongeveer 10 minuten
Gebakken Courgette
- Verwijder de aanbaksels uit de balletjespan en bak de courgette 5 minuten in geklaarde boter op middelhoog vuur
- Breng op smaak met zout en peper
Serveren
- Verdeel de gebakken courgette over de borden
- Verwijder laurier en kombu uit de saus en verdeel over de courgette
- Garneer met de peterselie
- Tip – De gehaktballetjes met de saus zijn heel goed in te vriezen, je zou dus een dubbel portie kunnen maken
- Tip – Ook lekker als lunchgerecht met een salade, LINK invoegen
Voedingswaarde per portie of per persoon
Calorieën: 708kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 43g | Vetten: 48g | Zout: 6614mg | Kalium: 2096mg | Vezels: 9g | Vitamine A: 4773IU | Vitamine B1: 2mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 12mg | Vitamine B5: 3mg | Vitamine B6: 2mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 161mg | Vitamine D: 0.4µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K1: 149µg | Calcium: 201mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 193µg | IJzer: 6mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 166mg | Fosfor: 589mg | Selenium: 57µg | Zink: 7mg
Sterren geven = steun geven Deel hier jouw ervaring met dit recept!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.